GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce ai nevoie pentru a putea accesa un credit imobiliar? 3 condiții importante

Articol de GSP - Publicat luni, 03 iulie 2023 16:59 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 17:01

Cerințele pentru un credit imobiliar variază în funcție de creditor, dar există câteva considerații, cum ar fi scorul de credit și veniturile, pe care băncile le analizează întotdeauna când revizuiesc o solicitare. 

Înainte de a începe propriu-zis să cauți o ofertă de credit imobiliar, familiarizează-te cu cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinești. Aceste cunoștințe te pot ajuta să simplifici procesul de aplicare și îți pot îmbunătăți șansele de calificare.

1. Stabilitate financiară

Atunci când creditorii verifică venitul unui debitor, aceștia sunt în căutarea stabilității și coerenței financiare. Prin acest aspect, instituția dorește să se asigure că debitorul își poate permite plățile ipotecare.

Pentru lucrătorii independenți și freelanceri, majoritatea instituțiilor financiare impun cel puțin doi ani de activitate constantă în aceeași industrie.

De asemenea, instituția îți va verifica istoricul de credit - o parte importantă din aprobarea creditului. În cazul în care există plăți întârziate sau datorii foarte mari în raportul de credit, banca îți poate respinge solicitarea de credit.

În cazul în care istoricul de credit este curat, urmează verificarea scorului de credit. Acesta va influența în mod direct rata dobânzii. De obicei, există un scor minim de credit pe care trebuie să-l îndeplinești, în funcție de instituția financiară.

Discută cu un consultant Credit Europe Bank și află toate aceste informații.

2. Avansul

Una dintre cele mai importante condiții pentru a putea accesa un credit imobiliar este să ai un avans suficient de mare. În general, băncile cer un avans de cel puțin 15-20% din valoarea proprietății pe care dorești să o cumperi.

Pentru a economisi această sumă, stabilește-ți un buget lunar și identifică sumele pe care le poți pune deoparte. Un plan de economisire te va ajuta să rămâi disciplinat în acest demers și să îți monitorizezi progresul.

Dacă îți dorești să economisești mai rapid, o altă strategie este să îți diversifici sursele de venit. Acest lucru poate fi realizat prin găsirea unui al doilea job, dezvoltarea unei afaceri mici sau investiții inteligente, care să îți aducă un venit suplimentar.

3. Documentația obligatorie

Pentru a accesa un credit imobiliar, trebuie să furnizezi p serie de documente obligatorii. Acestea sunt esențiale din două motive:

  • evaluarea eligibilității pentru credit;
  • asigurarea că proprietatea pe care o doriți să o achiziționați îndeplinește condițiile impuse de bancă.

Printre documentele obligatorii se numără cartea de identitate, contractul de muncă, dovezi ale veniturilor actuale și certificatul de căsătorie, dacă este cazul. Acestea sunt esențiale în stabilirea solvabilității dvs. și eligibilității pentru credit. 

Furnizarea documentelor imobilului dorit sunt, de asemenea, necesare. Acestea includ contractul de vânzare-cumpărare, certificatul de urbanism, autorizația de construire sau cadastru și intabulare. Aceste documente asigură că proprietatea îndeplinește condițiile impuse de bancă pentru a fi acceptată drept garanție a creditului. 

Pentru accesarea credit imobiliar pentru cumpărarea locuinței dorite trebuie să îndeplinești condițiile menționate anterior: stabilitatea financiară, avansul suficient și documentația obligatorie. Prin înțelegerea acestor aspecte și pregătirea corespunzătoare, poți avea șanse mai mari să obții finanțarea de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini visul de a avea propria locuință. 

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează