Articol de GSP - Publicat joi, 01 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 01 august 2013 12:21

Sîmbătă, 3 august 2013, la Mamaia, are loc cea de a III-a ediţie Aqua Challenge – maraton de înot în Marea Neagră, competiţie organizată de smartatletic şi ACS Atena. Maratonul de înot se va ţine în zona Plaja Casino din Mamaia, în faţa Comandamentului salvamarilor.  Aqua Challenge, primul maraton de nataţie în mare din România, este o competiţie de masă, care se adresează atît înotătorilor amatori, cît şi celor elite (de performanţă).

Cel mai vîrstnic participant are 70 de ani!

La această ediţie, la care Gazeta Sporturilor este partener media, s-au înscris peste 200 de persoane, cu vîrste cuprinse între 10 şi 70+ ani. Cel mai vîrstnic participant are 70 de ani, ceea ce confirmă faptul că oricine poate înota în apa deschisă. 

O nouă probă: 7.500 de metri!

Pe lîngă cele 3 probe deja consacrate: proba super scurtă (500m), proba scurtă (1.500 m) şi proba lungă (5.000 m), o noutate pentru această ediţie este "proba regină", de 7.500 m, pentru cei mai curajoşi şi bine pregătiţi. Pentru începători şi agrement, proba de 500 metri este ideală. 

Proba de 1.500 m este este recomandată persoanelor care înoată regulat şi care au mai parcurs această distanţă, iar probele de 5.000 m şi 7.500 m sînt numai pentru sportivii legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters.  Tot anul acesta, pentru eficientizare şi mai multă precizie, cronometrarea va fi făcută cu cipuri electronice. Programul complet al evenimentului este afişat pe site-ul competiţiei.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”