GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Snus și produse similare: produsele alternative din tabac cresc în popularitate și la noi în țară

Articol de GSP - Publicat marti, 02 mai 2023 15:45 / Actualizat marti, 02 mai 2023 15:49

Activități precum fumatul au în spate o istorie lungă, de câteva mii de ani. Nevoia de a utiliza produse destinate fumatului datează încă de la începutul umanității, incluzând ingerarea a astfel de produse. Primele înregistrări arată faptul că America de Sud este locul în care a apărut prima dată fumatul, între anii 3.000 - 5.000 î.H. Aici au apărut primele plantații de tabac.

Odată cu venirea cuceritorilor spanioli, lucrurile s-au schimbat. Aceștia nu au înțeles inițial și au devenit curioși și cu privire la obiceiurile băștinașe americane. Au încercat fumatul și ulterior l-au adus pe continentul European, unde s-a răspândit rapid. De-a lungul timpului, acesta a fost minimalizat ca rezultat al conștientizării stilurilor mai sănătoase de viață, însă nu a dispărut. Ulterior, stilul său clasic s-a transformat. Apoi, au fost dezvoltate diverse variante de produse din tabac au apărut, precum narghilele, țigări electronice și punguțe cu nicotină Loop.

În ultimii ani, au devenit populare diverse soluții alternative, legislațiile naționale oferind condiții decente pentru consumul și comercializare acestora. De asemenea, produsele sunt și sănătoase.

Alternative pentru fumat și pentru mai puțin fum

Alternativele de pe piață oferă soluții nu doar pentru reducerea cantității de fum, ci și pentru fumat. Una din cele mai cunscute categorii este reprezenattă de țigările electronice. Aceste dispozitive sunt umplute practic cu un lichid și poate avea multiple arome. Țigările electronice sunt asemănate de multe persoane cu „vaparea”.

Foarte asemănătoare cu acest concept sunt țigările IQOS. Acestea nu ard tabacul, ci îl încălzesc, combustia fiind eliminată și fiind oferit un efect mai fin. Pe piață, produsele de acest timp ai devenit din ce în ce mai populare.

Din categorie fac parte și țigările. Mai exact, acestea sunt de fapt frunze de tabac ce sunt rulate și pot avea diverse arome. Sunt disponibile pe piață și țigări ce conțin filtru în muștiucul țigării.

Deși narghileaua provine din țările est-europene, aceasta a devenit foarte populară în rândul tinerilor. Se consideră a fi un adevărat ritual utilizarea sa, aceasta fiind plasată în mijlocul tinerilor ce fumează pe rând prin intermediul unui furtun.

O primă soluție alternativă pentru fumatul fără fum este snus. Acesta este de fapt o substanță ce este consumată prin frecarea de gingii. Originară din partea scandinavă, mai exact din Suedia, snus este precedat de secole de tradiție în zona sa de origine. Oamenii de știință atestă că aceasta ar putea ajuta la renunțarea la fumat. În ultima vreme, snus a devenit cunoscut și în Europa de est. O metodă populară de a achiziționa snus constă într-o comandă online snus. Acesta este ambalat în săculeți și este comercializat de diverși mari comercianți.

Tutunul de mestecat o altă soluție pentru fumatul fără fum. Aceasta constă de fapt în frunze de tabac tocate ce sunt ulterior rulate. De asemenea, poate fi inhalat și pe nas, putând fi sub forma unei pudre grosiere.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează