GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / VIDEO „Nea George, fii atent!” » Culisele unei trădări celebre pe axa Rapid - Dinamo. Dezvăluiri tari ale lui Lobonț: „Seara, l-am găsit pe Copos în aeroport”

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 19:45 / Actualizat joi, 23 martie 2023 12:25

Invitat la podcastul „Profu' de Sport”, Bogdan Lobonț (45 de ani), fost portar important la echipa națională, a rememorat câteva episoade inedite experimentate de-a lungul carierei. „Lobby” n-avea cum să uite momentul în care a „trădat-o” pe Rapid și a semnat cu Dinamo și nici reacția lui George Copos când a aflat că fotbalistul va merge la rivala din Ștefan cel Mare. 

Se întâmpla în 2001, într-o perioadă în care „Pisica” nu-și găsea deloc locul la Ajax Amsterdam, clubul de renume care-l transferase cu un an înainte de la Rapid.

Bogdan Lobonț, șocat de ce a găsit la o echipă de renume din Superligă: „«Băi, de ce faceți asta?!». Sunt convins că și azi e la fel”
PROFU' DE SPORT
Bogdan Lobonț, șocat de ce a găsit la o echipă de renume din Superligă: „«Băi, de ce faceți asta?!». Sunt convins că și azi e la fel”

Nemulțumit de statutul de rezervă de la „lăncieri”, Lobonț i-a solicitat impresarului său din acea perioadă, Ioan Becali, să-i găsească o variantă profitabilă de transfer, iar Giovanni i-a înaintat propunerile Rapid și Dinamo. Ce a urmat?

VIDEO. Cum a „trădat-o” Bogdan Lobonț pe Rapid: „Bă, dar nu vrei la Dinamo?”

„Am vorbit cu Giovanni: «Nea Giovanni, trebuie să găsim o soluție, că uite ăsta nu mă bagă iară stau, sunt rezerva lu Fred Grim». Zic: «Trebuie să găsim o soluție». «Ah, OK, bine, băiatu’ lu tata, - cum vorbea Giovanni - unde vrei? Vrei să te întorci la Rapid? Stai puțin să analizăm».

 Zic: «Normal, prima opțiune e să mă întorc la Rapid, dar uită-te că la Rapid e Ema Dolha, care e într-o formă bună. Ce sens are să mă duc la Rapid? El e tânăr...

Și zice: «Bă, dar nu vrei la Dinamo?». «Ba da, cum să nu?». «Gata, mă, gata, la Dinamo!» Și a vorbit el, l-a sunat pe dl. Badea. A vorbit cu Cristi Borcea. Mă sună dl. Badea: «Uite, Bogdan, așa, că am vorbit cu Giovanni, cu dl. Dinu.. «Da, cum să nu, domn președinte? Vin! Cum să nu?». «Bă, dar Rapid?». «Ce Rapid? Vin!»”, a povestit Lobonț, în cadrul dialogului cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

Imagini old-school cu Bogdan Lobonț / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini old-school cu Bogdan Lobonț / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini old-school cu Bogdan Lobonț / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini old-school cu Bogdan Lobonț / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini old-school cu Bogdan Lobonț / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+16 FOTO

Bogdan Lobonț, luat prin surprindere de Copos: „Seara, când am venit la București, el era în aeroport”

Lobonț rememorează modul original în care George Copos a încercat să-l „deturneze” din drumul spre Dinamo:

„După vreo oră, mă sună dl. Copos: «Ah, Bogdan, cea mai mare greșeală o faci că te întorci în țară, rămâi acolo, că abia ai plecat!». «Nea George, dacă dumneata vrei să vin la Rapid, eu vin la Rapid!». «Nu, nu, nu, nu, nu!». Am mai vorbit cu el de două ori și seara când am venit la București, el era în aeroport. Acum, că mă aștepta pe mine sau că aștepta pe altcineva, nu știu.

„Și i-am zis: «Nea George, fii atent, eu mâine, la ora 12:00, am întâlnire în Floreasca cu cei de la Dinamo. Mă duc la birou la Giovanni și dacă vrei să vin la Rapid, ai timp până mâine la 12:00. Dacă-mi spui să vin la Rapid, vin!». 

Am așteptat telefonul, dar nimic. Și am zis OK, nicio problemă, mă duc la Dinamo. Și m-am dus la Dinamo!”, a încheiat Lobonț. 

Bogdan Lobonț - CV spectaculos ca jucător, vrea să-și spună cuvântul și în antrenorat

Ca jucător, Lobonț se mândrește cu un CV bogat, din care nu lipsesc echipe importante precum Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma, precum și 86 de meciuri pentru echipa națională a României.

În scurta sa carieră de antrenor, Bogdan Lobonț a antrenat-o pe U Cluj (sezonul 2018/2019), dar și naționala U20 (2011-2022). De asemenea, a activat pentru puțin timp în staff-ul lui Cosmin Contra de la prima reprezentativă a României. Lobonț a activat și ca scouter la AS Roma, clubul de la care s-a retras din activitatea de fotbalist. 

VIDEO Bogdan Lobonț, invitat la "Profu' de sport" - podcast GSP » EPISODUL 14

Citește și alte știri de actualitate: 

Edi Iordănescu l-a sunat pe Ianis Hagi după ce nu l-a convocat: „Acum nu mai e dispus la așa ceva!”

EXCLUSIV Îl critică pe Ianis Hagi: „El trebuia să vorbească, nu taică-su! Ce, mai joacă Gică?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
X01Y
X01Y  •  17 Martie 2023, 08:30

Îmi amintesc câte goluri am luat și calificări am pierdut din cauza acestui prăpădit. Nu zic, a făcut și meciuri bune, dar le numeri pe degete în comparație cu de câte ori a fost ales trompeta etapei. Acum, e mare sculă, tactician, selecționer ș.a. Dacă nu aducem antrenori serioși și mergem în continuare pe mâna *** cu viziune, o să ajungem și mai bine. Cine nu crede, să urmărească meciurile Rapidului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belane
belane  •  17 Martie 2023, 01:18
Postat de danut.petnaise pe 16 Martie 2023, 20:07

Un portar de 2 bani. Mai bine nu povesteai cum ai fost aruncat ca o măsea stricată de Copos când a văzut că îi ceri bani mai mulți decât lui Dinamo. Adică tu erai la pământ și îi forțai mâna lui Copos? Mi-ar fi rușine. Un mercenar.

Lobont a venit imprumut la Dinamo in acel sezon 2001-2002. Ce bani sa-i ceara cand salariul era asigurat de Ajax ? Poate nu s-o fi inteles cu Ajax la ce cota parte sa contribuie si Rapid la salariu dar asta n-ar fi avut nicio treaba cu Lobont, aici Cocos a negociat, daca a negociat cu Ajax direct

creeperno807
creeperno807  •  16 Martie 2023, 22:35

Respect!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează