GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Klaus Iohannis, apel de ultim moment pentru români + un îndemn pentru antreprenori: „Fiți inventivi!”

Klaus Iohannis s-a adresat din nou românilor
Klaus Iohannis s-a adresat din nou românilor

Articol de GSP - Publicat luni, 30 martie 2020 14:04

Klaus Iohannis, președintele României, a oferit în această după-amiază o nouă serie de declarații în care le-a transmis românilor să respecte cu mai multă strictețe sfaturile impuse de autorități.

Iohannis a transmis că cetățenii nu trebuie să se abată de la restricțiile impuse de ultima ordonanță militară și le-a transmis un mesaj antreprenorilor români, pe care îi încurajează să producă echipamente pentru medici. 

„Din păcate, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult. E deja foarte mult. Trebuie să ne străduim împreună ca să îngrădim răspândirea virusului. E nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților. Nu vă întâlniți cu alte persoane. Dacă e obligatoriu să o faceți, stați la distanță unii de alții. 

Trebuie să reușim asta împreună, mai ales pentru categoriile vulnerabile, adică persoanele peste 65 de ani. Autoritățișe și-au făcut treaba. Există norme în vigoare, acum depinde de noi toți să-i protejăm. Vă rog să-i protejăm pe cei peste 65 de ani. Haideți să lăsăm intervalul 11:00 - 13:00 doar pentru pensionari. Noi avem tot restul zilei la dispoziție s-o facem”, a spus Iohannis. 

Klaus Iohannis, îndemn pentru antreprenori: „Fiți inventivi, avem nevoie de materiale”

„Am avut o ședință cu premierul Orban și miniștrii. Am discutat despre echipamentele de protecție. În lume, se găsesc din ce în ce mai greu, e o problemă reală. Am încercat să identificăm producători românești, iar primele rezultate n-au întârziat să apără. Deja există producători de-ai noștri care s-au reprofilat și care vor produce măști, halate de producție. Se lucrează și la ventilatoare.

Am un mesaj pentru antreprenori. Fiți proactivi, fiți inventivi, e o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste metariale” - Klaus Iohannis, președintele României

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

Ordonanța militară 4: relaxare a restricțiilor impuse anterior persoanelor de peste 65 de ani + prețurile la utilități și carburanți, plafonate

CORONAVIRUS. Ultima oră » Scenariul 4 se mai amână cu o zi: bilanțul de azi

CORONAVIRUS. Victor Ponta a răbufnit în cazul medicilor din România: „Nu găsesc explicații pentru această atitudine criminală”

Citește și:

Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
Superliga
Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
Dinamo transferă de la campioana Israelului! Cine este jucătorul ochit de Kopic
Superliga
Dinamo transferă de la campioana Israelului! Cine este jucătorul ochit de Kopic
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!
Superliga
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!

Kaputt! Ce faci dacă îți „pică” mașina în drum spre EURO 2024 » Două ponturi care te pot salva de necaz

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (8)
139226857413709
Maximilian Alforno  •  30 Martie 2020, 16:42

plavanu e vandut...cu amanuntu'

nicky_ghimpele
nicky_ghimpele  •  30 Martie 2020, 15:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  30 Martie 2020, 15:32

Avem cumva și subtitrare în română?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează