GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  TOLO.RO

Cum a modificat Victor Costache un ordin de ministru, introducând doar trei clinici private, printre care Polisano Sibiu, pe lista spitalelor care pot lua bani publici din ATI!

Articol de GSP - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 09:28

Libertatea publică azi documente de interes public obținute din Ministerul Sănătății și din clinica privată Polisano. Începem cu contractul 1589, încheiat pe 7 noiembrie 2019, la trei zile după instalarea Guvernului Orban, între „salariatul Costache Victor-Sebastian” și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL”. Medicul e angajat pentru ”10 ore/săptămână, inegal în afara orelor de program ale angajatului din cadrul Ministerului Sănătății”. 

  • Miercuri seară, la emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1TV, ministrul PNL a spus că ”operez gratis”, dar în contract scrie: ”Salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei”. 
  • Contractul și actul adițional cu clinica Polisano Sibiu conțin obligații ale angajatului Costache, care intră în contradicție cu jurământul din Constituție și cu atribuțiile legale ale ministrului Costache.  
  • Puse față în față, documentele luminează un caz școală de conflict de interese.  
  • Dintre deciziile luate de ministrul cabinetului Orban, de la instalare și până azi, am publicat deja unele prin care și-a favorizat angajatorul, respectându-și astfel contractul cu Polisano Sibiu, dar încălcându-și contractul cu cetățenii.   
  • Cu documente obținute din interiorul Ministerului Sănătății, Libertatea arată azi cum, pe 18 noiembrie 2019, ministrul Costache a introdus de la calculatorul său trei clinici private, printre care și Polisano Sibiu, în modificarea unor Ordine de ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a Acțiunilor Prioritare ATI și Cardio!  

În contractul din 7 noiembrie 2019 între Clinica Polisano Sibiu și angajatul Victor Costache scrie: 

”Salariatului îi revin, în principal, următoarele obligații: c) obligația de fidelitate față de angajator în executarea atribuțiilor de serviciu”. 

În Constituția României scrie: 

”ARTICOLUL 104. Jurământul de credință.  (1) Primul-ministru, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului vor depune individual, în fața Președintelui României, jurământul de la Articolul 82”. 

Citește articolul integral aici!

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (4)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  30 Ianuarie 2020, 14:05
Postat de mehighms pe 30 Ianuarie 2020, 13:43

hehe, nici ei nu cred asta :))))))))))))

Lasă că au crezut atâția! Rodul manipulării! Mă certam cu ei pe aici, mă faceau în toate felurile, numai pentru că încercam să le deschid ochii. Ne așteaptă vremuri grele, oricum!

296839007513707
Cris Juganaru  •  30 Ianuarie 2020, 14:02

Mult mai grav decat ceea ce relateaza dl Tolontan este ca fapta ministrului PNL reprezinta infractiune, potrivit art. 301 din Cod Penal: „(1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.” Prin urmare, reprezinta infractiune fapta functionarului public (in sens larg, deci orice bugetar) care prin activitatea sa, directa sau indirecta, aduce avantaje patrimoniale inclusiv celui cu care, fie s-a aflat in raporturi de munca in ultimii 5 ani (cazul actualului ministru care s-a aflat sau se afla in raporturi de munca cu clinica din Sibiu), fie a beneficiat de avantaje DE ORICE NATURA (se incadreaza si la acest caz, ministrul beneficiind in ultimii ani de avantaje, inclusiv financiare). Cazul e indubitabil clar.

mehighms
mehighms  •  30 Ianuarie 2020, 13:43
Postat de cpt.ahab pe 30 Ianuarie 2020, 09:53

Și noi, care credeam că noii guvernanți sunt competenți, integri și patrioți! Vai, vai!

hehe, nici ei nu cred asta :))))))))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează