GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  POLITICĂ

VIDEO Daniel Ghiță, discurs HALUCINANT în Parlament: „Aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi”

Daniel Ghiță, în plenul Camerei Deputaților // foto: captură @ Facebook
Daniel Ghiță, în plenul Camerei Deputaților // foto: captură @ Facebook

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 martie 2021 14:42 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 15:55

Daniel Ghiță (39 de ani), deputat din partea PSD și fost kickboxer, a devenit viral cu un discurs susținut în plenul Camerei Deputaților.

Daniel Ghiță, numărul 1 pe listele PSD Ilfov la Camera Deputaților toamna trecută, a luat cuvântul pentru a-l ataca pe Mihai Polițeanu, unul dintre deputații din partea USR Plus. Ghiță a rostit discursul scris pe foaie cu vizibile emoții, din pricina cărora a comis mai multe greșeli de exprimare. Ca atare, fostul luptător a fost taxat rapid de „internauți”.

VIDEO. Daniel Ghiță, cuprins de emoții în Parlament

Ghiță și-a început discursul prin a susține că se va exprima „cu bună credință și speranță, numai în concret cu lucruri clare, cunoscute uneori chiar de organele de competența respectivă, dar în mod misterios ținute pe loc”.

A continuat printr-un atac la adresa lui Mihai Polițeanu: „Domnule Polițeanu, vă rog să îmi spuneți sincer, dacă puteți, măcar o dată în viață, ce ați căutat în arhivele SIPA împreună cu doamna Macovei, de la cine ați avut aprobare, în baza cărei legi, ce documente ați sustras, cu ce servicii ați colaborat, în vreme ce instituțiile Statului, deși sesizate, vin cu nerezolvarea acestei cauze. Pe cât de grav, atât de important pentru regimul democratic al țării noastre”. 

Ghiță și-a continuat atacul, generalizând și amintind de numeroasele poziții naționaliste pe care le-a avut de-a lungul timpului: „Ca om politic, ca cetățean al țării mele, nu am suportat niciodată sintagma utilizată de unii oameni politici, această țară, pentru că în ceea ce mă privește dintotdeauna am gândit românește, am simțit românește și întotdeauna inima mea atunci când drapelul României a fost ridicat la Tokyo sau ori de câte ori cu toată ființa mea mi-am promovat și apărat valorile românești. 

De asemenea, sunt colegi de-ai noștri din Parlament care efectiv aruncă de fiecare dată cu noroi, vorbe fără acoperire în fapte, delațiuni mizerabile, specifice fostei securități. Ce să înțelegem de aici, că aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi, sau că unii dintre noi sunt copiii foștilor securiști, care au distrus destine și vieți?”.

Comentariile răutăcioase la adresa deputatului nu au întârziat să apară. Iată câteva dintre acestea: 

  • „Un upercut adus limbii române! Din fericire, nu a fost fatal” - Laurențiu Belizan
  • „În urmă cu câteva zile dormea în parlament. Bine că s-a trezit, are lucruri de spus” - Florin Filimon

În ce mă privește, țin să precizez că nu am nimic în trecutul meu de care să-mi fie teamă, rușine sau frică, niciodată în viața mea nu am luat un leu din banul public sau că nu am luat un leu de la nimeni. M-am ridicat numai prin muncă, părinții mei sunt oameni simpli care o viața întreagă au muncit 

- Daniel Ghiță

Daniel Ghiță, contre cu Mihai Polițeanu

Disputa dintre Daniel Ghiță și Mihai Polițeanu a pornit la începutul acestei luni, când deputatul USR Plus l-a acuzat pe fostul kickboxer că a făcut „ca toți dracii” la dezbaterile pe buget din Parlament.

„Daniel Ghiță, deputat PSD (da, e deputat), face ca toți dracii prin Parlament; fără mască, cuvinte puține și idei scurte. Și lui și PSD-ului li se potrivesc cuvintele «Pumnii mei minte nu are»”, a scris Polițeanu pe Facebook.

Citește și:

Raul Cătinaș, derapaj suburban pe Facebook: „Lepră împuțită, îți scot vaccinul pe ochi!”

VIDEO Ce e „regula fermoarului”, soluția ingenioasă necunoscută de șoferii români: „De-asta stăm ca fraierii în trafic! Trebuie predată în școli”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (72)
1941175382802906
Tory San  •  14 Martie 2021, 18:56

greu blestem pe capul nostru ca sa fim condusi de o armata de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adwd
adwd  •  13 Martie 2021, 17:54

Ba baiatule, locul tau nu e la tribuna , e la poarta, la paza! Dar daca tot esti acolo, poti sa le f..*** de bataie lui barna, rares bogdan si in general poti sa i cam altoiesti pe toti? Mersi mult!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  13 Martie 2021, 13:29
Postat de adriann_ pe 12 Martie 2021, 20:04

Ghita nu e prost deloc, a spus numai adevaruri acolo. Nu este obisnuit sa vorbeasca in public si s-a emotionat, asta-i tot. In rest, in mod cert in mandatul asta n-o sa sara useristii la bataie in Parlament :)))

Apropo, balmajeala lui Catu nu a ajuns articol nici in GSP nici in Libertatea :)))

Vezi toate comentariile (72)
Comentează