GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Primii din Europa care au aprobat vaccinul anti-COVID! Vaccinarea va începe chiar de săptămâna viitoare

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 decembrie 2020 09:56 / Actualizat miercuri, 02 decembrie 2020 12:03

Marea Britanie a acceptat recomandarea primită de Agenția Independentă de Reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) de a aproba vaccinul Covid-19 Pfizer-BioNTech pentru utilizare și a comandat deja 40 de milioane de doze.

Vaccinul anti-COVID a fost autorizat în Marea Britanie pentru utilizare de urgență de către Agenția Independentă de Reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA), înainte ca Europa și Statele Unite ale Americii să ia această decizie. Distribuția și vaccinarea va începe chiar de săptămâna viitoare, iar primele persoane care vor primi vaccinul sunt cele din grupurile vulnerabile, conform Biziday, care citează Reuters și BBC. 

După doar zece luni, vaccinul a trecut de la proiect la realitate. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că va decide până la data de 29 decembrie o eventuală autorizare a vaccinului Pfizer anti-COVID, iar pe 12 ianuarie o autorizare a vaccinului Moderna. Pentru moment, vaccinul a fost aprobat în Marea Britanie în baza reglementărilor speciale, iar în luna ianuarie, după Brexit, va deveni pe deplin resposabilă pentru autorizare.

Pe 9 noiembrie, Pfizer a anunțat că primul vaccin anti-Covid este gata de utilizare, trecând toate fazele de testare clinică. Compania americană a declarat că serul a dovedit o eficiență de peste 90%, rată pe care a corectat-o ulterior la 95%. Un cercetător al echipei a spus despre vaccin că „impactul său se va resimți puternic în vară, iar viața ar trebui să revină la normal în iarna viitoare”.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție!

Citește mai multe știri despre Covid-19:

Crina Pintea are coronavirus. Ratează turneul final al Campionatului European

Protest comun în Liga 2! Ambele echipe vor pierde la „masa verde”, deși adversarii au cazuri de COVID-19: „Clasamentul trebuie stabilit pe teren!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (9)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  02 Decembrie 2020, 15:56
Postat de dragdim pe 02 Decembrie 2020, 14:03

Grupurile de risc: bătrânii, romanii, bulgarii, albanezii, indienii, musulmanii, scoțienii( vor iar separare), irlandezii, galezii, Harry și Megan. Pe Queen o salvează God.

Ha ha ha.

bimbaq
bimbaq  •  02 Decembrie 2020, 14:27
Postat de steaua1986. pe 02 Decembrie 2020, 13:30

ascarizi, e bine asa mă?

te grabesti ca fata mare la maritat :-) Indienii din septembrie, folosesc acest protocol, Ivermectina, doxicilina, vit. D si zinc. Studiul egiptenilor pe cateva sute de pacienti mai recent, mareste doza de ivermectina si confirma ca este eficienta in toate cele trei faze, profilactic, la inceput si in faza avansata. La noi in tara se foloseste la caini si cai contra parazitilor. In SUA parca se gasesc si pentru om, nu conteaza , e bazat daca nu ma insel pe un fungicid, un fel de antibiotic natural care blocheaza sistemul nervos, daca putem vorbi de asa ceva la un virus, si inhiba multiplicarea virala, cam ce face si Umifenovir care nu se poate achizitiona din pacate.

dragdim
dragdim  •  02 Decembrie 2020, 14:03

Grupurile de risc: bătrânii, romanii, bulgarii, albanezii, indienii, musulmanii, scoțienii( vor iar separare), irlandezii, galezii, Harry și Megan. Pe Queen o salvează God.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează