GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  ACCIDENT

NEWS ALERT Un MiG 21 Lancer s-a prăbușit în România! Elicopterul care a plecat în căutarea lui s-a prăbușit și el: 7 morți

Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2022 21:36 / Actualizat joi, 03 martie 2022 00:12

Un MiG 21 Lancer s-a prăbușit pe teritoriul României miercuri seara, în localitatea Târgușor din județul Constanța. Nu se cunoaște starea pilotului. La scurt timp distanță, elicopterul care plecase în căutarea aeronavei a dispărut la rândul său de pe radar, acesta prăbușindu-se la Gura Dobrogei. Toți cei șapte membri ai echipajului din elicopter au încetat din viață, a anunțat MApN.

UPDATE 23:25 Șapte morți în elicopterul IAR-330 Puma + a fost găsită epava MiG-ului

Numărul victimelor din elicopterul IAR-330 Puma a ajuns la șapte, informație confirmată de ISU. Între timp, a fost găsită și epava MiG-ului, însă nu se cunosc informații despre pilot, notează Digi 24. Există varianta ca acesta să se fi catapultat.

„În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române”, informează MApN. 

Suntem alături de familiile colegilor noștri În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. 

Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.
 
Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii. Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit. 

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii. Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil. 

Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil. Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom. 

Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi sunt alături de familiile militarilor.

UPDATE 22:40 Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „O zi tristă pentru familia Armatei Române!”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, le-a transmis condoleanțe rudelor victimelor din elicopterul IAR 330-Puma prăbușit miercuri seara.

Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

- Vasile Dâncu, ministrul Apărării

UPDATE 22:35 - Misiune de căutare a aeronavei MiG 21 Lancer

Aeronava MiG 21 Lancer, dispărută de pe radar la ora 20:03, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei,nu a fost încă identificată. Se efectuează chiar acum o amplă misiune de  căutare a pilotului și a aeronavei. 

Potrivit MApN, aeronava MiG 21 Lancer decolase de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19:50.

„Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării. 

🏴 Acum doar două ore, o aeronavă MiG 21 Lancer, care executa o patrulare aeriană deasupra Dobrogei a dispărut de pe radar în zona localității Cogealac. Camerele au surprins ceva ce pare a fi o explozie puternică în zonă, care a luminat întregul cer. Din nefericire, elicopterul IAR 330 - Puma, care a decolat în misiune de căutare - salvare a rămășițelor MiG-ului, s-a prăbușit și el, dispărând de pe radar în jurul orei 20:45. Zona impactului - localitatea Gura Dobrogei, la nici 11 km de aerodromul de pe care doar ce decolase. Pilotul MiG-ului este încă dat dispărut, însă cei cinci ocupanți ai elicopterului Puma au fost confirmați decedați. Dumnezeu să-i odihnească! P.s. Se pare că ar fi fost șapte militari în acel elicopter. Sper să nu fie așa, prea multe familii nenorocite....

Publicată de Bogdan Bola pe Miercuri, 2 martie 2022

Conform Libertatea, care citează oficiali MApN, pilotul avionului MiG 21 Lancer raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Elicopterul care a plecat în căutarea avionului s-a prăbușit și el!

Potrivit ultimelor informații, elicopterul plecat în căutarea avionului a dispărut și el, acesta prăbușindu-se la rândul său în teren.

Un MiG 21 Lancer s-a prăbușit în România! Elicopterul care a plecat în căutarea lui s-a prăbușit și el: 7 morți
Așa arată un IAR 330 Puma / Sursă foto: AOPA România

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Citește și alte știri de actualitate:

Încă un sportiv din Ucraina ia atitudine: „Armată de clovni! Sunt complet inutili”

Război în Ucraina, ziua a 7-a » Ultimatum într-un oraș din nord-estul Ucrainei: „Ne dăm bătuți sau rușii distrug orașul!” + bilanțul morților anunțat de Rusia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
2255247214715759
Fantoma Buclucaşă  •  03 Martie 2022, 23:13

Nu mai trimiteți bre nimic, că ne batem singuri până vin rușii...

rav410wrc
rav410wrc  •  03 Martie 2022, 21:03

Dar nimeni nu a observat cum tov. Dincu bibliotecaru' a dat vina pe starea tehnica a aparatelor de zbor, el ca ministru MApN. Pai numa' din pensile si salarile unora gen Prim-ministrul Nicolae Ionel si alti ministrii, poti sa cumperi un avion nou. Sa nu mai vorbim de banii sifonati an de an de la MApN, gen echipa de fotbal de L2 cu buget de milioane de EUR ... Pai acum nu raspunde nimeni pt moartea a 8 oameni ?! Ce tara e asta ?! Le pare rau, iar ei incaseaza pensie + salar 10k EUR/luna, iar Mig-urile vechi de 60 de ani, cad din cer din cauza ca-ngheata "sufletul" in ele !! Rushine !! Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca :(((

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  03 Martie 2022, 10:20

Ai nostri ca brazii. Parafrazandul pe von johhanis niciodata romanica n-a fost mai sigura de infrangere ca acuma. Noroc ca se mai plimba niste americani pe aici ca ar fi vai de cozonacul nostru. Aici ne-a adus actuala ciorditoare clasa politica. Moderati copii, moderati! Daca va supara adevarul!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează