GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Producătorii auto s-au oferit să contribuie la fabricarea ventilatoarelor pulmonare pe timpul crizei COVID-19

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 martie 2020 13:22

În plină criză de coroanvirus, sistemul medical poate primul sprijin de la cel auto. Mai multe companii celebre s-au oferit să sprijine în producția de ventilatoare pulmonare necesare persoanelor care a contactat virusul, punând la dispoziție liniile lor de producție. 

În America cele mai mari trei companii, Ford, General Motors și Tesla, au anunțat deja disponibilitatea de a-și pune liniile de producție pentru fabricarea aparatelor de ventilare pentru secțiile de terapie intensivă, scrie CNN, potrivit digi24.ro. 

De asemenea, în Italia, țara cea mai afectată de criza COVID-19, Ferrrari și Fiat Chrysler discută cu cel mai mare producător de ventilatoare din țară pentru a contribui la stimularea producției de aparate de care e nevoie urgentă în spitalele din peninsulă. În Anglia, Rolls-Royce a fost, la rândul ei, în discuții cu un producător de ventilatoare. 

Spitalele din SUA și Italia au anunțat deja că numărul de aparate de ventilare este insuficient. „Vom face ventilatoare dacă există o penurie", a scris pe twitter Elon Musk, CEo Tesla și SpaceX. 

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Mihai Chirica, primarul Iașiului, se testează săptămânal pentru coronavirus, fără să aibă dreptul

Guvernul propune un document prin care se vor limita deplasările: ai voie să pleci din casă doar la muncă, la cumpărături sau la consult medical

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează