GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Mihai Chirica, primarul Iașiului, se testează săptămânal pentru coronavirus, fără să aibă dreptul

Mihai Chirica, primar Iași
Mihai Chirica, primar Iași

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 martie 2020 12:21

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat la postul local TV Life că își face săptămânal testul pentru coronavirus, motivând că nu vrea să-și pună în pericol nici sănătatea, nici colegii. Asta în condițiile în care România are un număr foarte mic de teste disponibile, scrie Libertatea.

Regulile impun testarea doar pentru cei care prezintă simptome clare (stare de rău general, febră) și pentru cei cu care au intrat în contact direct. Un medic ieșean s-a declarat șocat de dezvăluirea primarului: „Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?”, a declarat acesta pentru ReporterIS.

„În calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii” 
Mihai Chirica, primar Iași

Citește mai multe detalii pe Libertatea.

Reguli coronavirus

#vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Citește cum a afectat coronavirus sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
960022934395636
Florea Stefan  •  20 Martie 2020, 13:23

Sa lase toate averea lui fi-su și să nu se mai testeze!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează