GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  GSP SPECIAL

Campioanele mondiale la scrimă, patru femei fără prejudecăţi » Sexy and the City

Articol de - Publicat marti, 23 noiembrie 2010 00:00

Jurnaliştii gsp Roxana Fleşeru şi Cristian Preda au avut ideea de a le provoca pe Ana Maria Brînză, Loredana Iordăchioiu, Simona Alexandru şi Anca Măroiu la un dialog despre preferinţele, obiceiurile şi tentaţiile lor de dincolo de lumea strălucitoare şi dură a planşei.


Fiecare dintre ele e o potenţială vedetă, iar colţul de Bucureşti unde a avut loc experimentul jurnalistic a devenit pentru cîteva zeci de minute un mic New York,
dar un New York inert la vitalitatea acestor femei campioane,acestor femei normale.


Ana Brînză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu s-au tranformat preţ de o oră în personaje de film

Trecătorii nu le-au dat atenţie în nici o ipostază: nici în cea de campioane mondiale, nici în cea de tinere moderne şi elegante

Ruj roşu aprins. Parfum fin. Tocuri înalte. Costume elegante. Coafuri îndrăzneţe. Manichiură perfectă. Ele sînt fetele care în urmă cu două săptămîni cucereau Parisul în concursul mondial de spadă. Loredana, Anca, Ana şi Simona, aşa cum nu le vedem prea des. Fără spadă. Şi, mai ales, fără mască.

Prietenie în patru
Le-am provocat pe campioanele mondiale de la spadă la o plimbare prin Bucureşti. Într-o zi frumoasă de toamnă, imediat după ce au primit felicitările de la Doina Melinte şi Daniel Funeriu. Le-am propus să se teleporteze în serialul Sex and The City. Şi ele sînt patru, le place să cutreiere pe jos, stau mai tot timpul împreună, vorbesc despre orice, împart lacrimile şi bucuriile şi arată bestial îmbrăcate elegant. Decorul: Bucureştiul, în loc de New York.

Loredana Iordăchioiu a ales pentru această ocazie un costum negru care se asortează cu plicul pe care-l poartă. Simona Alexandru e "Stewardesa", aşa cum o tachinează colegele sale, deux-piece-ul său amintind de cel al unei însoţitoare de bord. Anca Măroiu are o geacă lungă de piele maro şi botine asortate. Ana Maria Brînză e pata de culoare, contrastul: nu are tocuri, poartă un sacou turcoaz şi o ia mereu înainte. "Cine v-a pus să vă luaţi tocuri?", le tachinează ea pe celelalte. La un semafor de pe strada C. A. Rosetti are loc împărţirea rolurilor.

- Eu sunt Charlotte!, spune Anca Măroiu
- Care e?
- E bruneta!
Două brunete şi două şatene. Hmm, deci în acest grup nu e loc de Samantha. Blonda în pielea căreia nu vrea să intre nimeni.

Fluierături de admiraţie
Oameni vin şi trec pe trotuar pe lîngă ele. Nici unul nu se opreşte. Nu vor autografe, nu vor zîmbete. O rază de speranţă se iveşte însă pe strada Dionisie Lupu. Un grup de muncitori priveşte spre cele patru frumoase. Nu sînt cuvintele autorului, ci ale Anei Pascu, care în urmă cu jumătate de oră se lăuda cu fetele ei.

Un cor de fluierături se ridică din piepturile acoperite de veste colorate. Printre smoală şi praf, pare că se înfiripă ceva. Dar nu, pentru ei sînt nişte fete care arată bine. Nici măcar unul nu face legătura cu costumele acelea albe care acoperă totul, cu spada, cu planşa, cu aurul. Doar picioare lungi, corpuri atletice şi nimic mai mult.

Tocurile se sincronizează, fetele de-abia aşteaptă să scape de ele, dar deocamdată plimbarea prin oraş nu s-a terminat. Trec pe lîngă ambasada Angliei, dar nici aici nimeni nu vrea nimic de la ele. Doar fotograful e luat la rost de un gardian.
- Nu aveţi voie să faceţi poze aici!

Au buletin de Bucureşti!
În scenă intră Mircea Diaconu, actorul, directorul Teatrului Nottara.

- Să-i controlaţi şi în geantă, că poate au ceva acuns acolo, spune, neputînd să înţelegi dacă glumeşte sau nu.

Fetele îi spun în cor
- Bună ziua!, dar actorul nu pare a le lua în seamă.
- Să-i spunem că facem poze pentru Buletin de Bucureşti!, şuşotesc ele.

Se apropie din nou şi dau bună ziua, dar Mircea Diaconu nu rezonează. Grijile sînt prea mari pentru a recunoaşte patru fete cărora le-a cîntat imnul României la Paris.
Ne mutăm pe Magheru. E ora 17:00. Vîrf de aglomeraţie. Încercăm să facem poze, dar oamenii nu înţeleg, trec prin cadru. Sînt încruntaţi, sînt grăbiţi! N-au timp de ele.

Ana o roagă pe o domnişoară să meargă mai repede.
- Da' de ce?, vine răspunsul înţepat. Ana se dă bătută, iar domnişoara îşi vede molcom de înghiţirea asfaltului.

Ana, Anca, Simona şi Loredana sînt pe Magheru şi nimeni nu se opreşte să le vadă mai bine, să le atingă, să le spună ceva frumos. Mulţimea înghite şi digeră patru campioane mondiale, fără admiraţie. Aaa, ba nu. Noroc cu domnul de şaizeci de ani, care vine şi îmi şopteşte: "Sînt nişte fete excepţionale!". Şi apoi intră în Teatrul Nottara cu hainele sale ponosite, lăsînd în urmă un damf de alcool. E singurul care în decurs de o oră le-a recunoscut. I-a fost teamă să se apropie de ele. Anca, Simona, Loredana au aruncat tocurile. E parcă mai bine cu încălţările cu talpă plată, pe  planşa de concurs, în sala de antrenament.

Sex and The City quizz
Serialul american difuzat de HBO a rulat din 1998 pînă în 2004 şi a creat o adevărată isterie printre femei şi nu numai. Timp de şase sezoane Carrie, Samantha, Charlotte şi Miranda au dezbătut tot felul de probleme avînd drept loc de desfăşurare oraşul New York. Serialul a fost difuzat în 34 de ţări. Succesul i-a determinat pe producători să-l transforme şi în film. Producţii ce au apărut pe piaţă în 2008 şi 2010. Ca orice produs american, acesta a generat şi lucruri adiacente. Cum ar fi un test care să arate ce personaj din Sex and The City eşti. Un astfel de test au completat şi cele patru campioane mondiale.

Personajele

Miranda Hobbes
este cinică, realistă şi dependă de munca pe care o face
Charlotte York
e cea mai naivă dintre toate, e optimistă, iubeşte foarte mult viaţa şi e de modă veche
Carrie Bradshaw
se lasă condusă emoţii, e plină de umor, e mereu în căutarea dragostei adevărate
Samantha Jones
e promiscua şi egoista grupului, principala sa preocupare fiind sexul

Fetiţile PowerPraf
Deşi au savurat încercarea de a fi cele patru staruri din Sex and The City, pseudonimul lor de pe planşă este Fetiţele PowerPraf care fac adversarele pilaf. Nici ele nu-şi mai aduc aminte cum s-a născut această legendă, cert e că înaintea fiecarei confruntări salutul de încurajare sună aşa.

1. Dragostea este:
Ana Maria - minunată
Simona - minunată
Loredana - minunată
Anca - minunată

2. Alegerea în materie de băutură:
Ana Maria - un Cosmo
Simona - o cafea
Loredana - un Cosmo
Anca - o cafea

3. Bărbatul perfect are calităţi din:
Ana Maria - George Clooney
Simona - George Clooney
Loredana - George Clooney
Anca - George Clooney

4. La ce te aştepţi de la o primă întîlnire:
Ana Maria - la distracţie
Simona - la distracţie
Loredana - la distracţie
Anca - la căsătorie

5. La o ieşire în oraş cu prietenele cele mai bune, ce porţi?
Ana Maria - un costum trendy de la designerul meu favorit (doar că designer e mult spus)
Simona - pantaloni negri şi un top drăguţ
Loredana - pantaloni negri şi un top drăguţ
Anca - pantaloni negri şi un top drăguţ

6. Cînd îţi faci unghiile ce culoare alegi cel mai des?
Ana Maria - roz
Simona - lac transparent
Loredana - roz
Anca - lac transparent

7. Care dintre  filmele următoare îţi descrie cel mai bine relaţia
Ana Maria - Risky Business
Simona - Princess Bride
Loredana - Failure to Launch
Anca - The Departed

8. Cîinele favorit:
Ana Maria - spaniel
Simona - labrador negru
Loredana - orice cîine pe care îl salvez
Anca - labrador negru

9. Dacă eşti agăţată într-un club, cum răspunzi?
Ana Maria - Sînt deja luată. Mulţumesc, oricum!
Simona - Sînt deja luată. Mulţumesc, oricum!
Loredana - Sînt deja luată. Mulţumesc, oricum!
Anca - Sînt deja luată. Mulţumesc, oricum!

10. Atitudinea ta e în general:
Ana Maria - realistă
Simona - optimistă
Loredana - realistă
Anca - optimistă

11. Ce costum de Halloween ţi se potriveşte cel mai bine?
Ana Maria - Superwoman
Simona - Superwoman
Loredana - Superwoman
Anca - Superwoman

12. Cînd dormi porţi:
Ana Maria - pijama cu halat asortat
Simona - pijama cu halat asortat
Loredana - pijama cu halat asortat
Anca - boxeri bărbăteşti cu un tricou larg

Rezultatele testului:

Ana Maria Brînză - Charlotte
Simona Alexandru - Miranda
Loredana Iordăchioiu - Charlotte
Anca Măroiu - Miranda

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
simohayha
simohayha  •  24 Noiembrie 2010, 00:19

Mai Lorenzo, compari tinerele noastre cu babaciunile alea?Fetele noastre n-au fost imbracate si aranjate la machiaj ca expiratele alea.Aşa că, măi Laure,dă-te jos de pe scăunel!Bravo , fetelor!Va iubim!

andreeabucuresti
andreeabucuresti  •  23 Noiembrie 2010, 23:15

Aoleoooo ce e cu articolul asta.3 sferturi din el este cu faptul ca nu le recunoaste lumea pe strada.Pai cine e de vina?Voi ca ii publicati pe toti analfabetii...in afara de faptul ca sunt niste fete minunate si ca s a intonat imnul pentru ele la Paris...restul articolului e varzaa....!!!! ..Si ..Crenguto?!..cine e designerul tau?:)))Ca ma faci geloasa?:)) .....

lorenzomagnificul
lorenzomagnificul  •  23 Noiembrie 2010, 23:05

Un articol cu adevarat cretinoid. Lumile sportivelor de genul acestora si ale femeilor din filmul respectiv nu se ating nicaieri. Dintre femeile din film doar una era uratica. Daca sportivele ar fi aplicat la casting pt sex and the city nu ar fi obtinut nici figuratie macar. Terminati cu manelizarea si tabloidizarea sportului!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează