GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  SPECIAL GSP

Liga desenelor animate

Articol de , - Publicat marti, 27 ianuarie 2009 00:00

Campionatul ar arăta ca un episod creat de Walt Disney dacă în casetele tehnice ar fi trecute poreclele jucătorilor


Mickey Mouse Spadacio în­cear­că să-i marcheze Pi­si­cii Lobonţ, în timp ce Elo­dia şi Cioacă acoperă, fiecare, cîte o ba­ndă a terenului Şdşi dau lupte grele atunci cînd sînt adversari di­recţi. Echi­pa poreclelor din Liga I e pes­­tri­ţă, cu nick-uri inspirate din de­sene ani­mate, supranume, ape­la­­tive ră­u­tăcioase. Dănciulescu e Cor­bul de ani de zile, la fel Claudiu Ni­culescu şi Florin Costea, strigaţi Cioară.

Bistriţeanul Ciprian Petre şi mijlocaşul stînga de la CS Otopeni, Cristi Constantin, s-au luat la harţă la un antrenament pe vremea cînd evoluau la Unirea Urziceni şi de-atunci au rămas Elodia şi Cioacă, după personajele cazului hiper­mediatizat al poliţistului acuzat că şi-a ucis soţia. Duelul CFR Cluj-Rapid va arăta în retur ca un episod din Muppets, cu “păpuşile” Fran­gi­pa­ne şi Elinton Andrade.

 Tripleta nigeriană a Farului, Henry-Mansour-Fatai, e strigată Cosmote, la pachet. Ş=Coechi­pi­erii le-au zis aşa fiindcă intră şi ies din vestiar, de fiecare dată, cu căştile playerelor MP3 în urechi.

Timberlake “cîntă” la Dinamo
Sînt şi fotbalişti care şi-au asumat cu mîndrie po­reclele. Pulhac seamănă un pic cu Justin Timberlake , dar ca să adu­că şi mai mult cu starul american, şi-a lăsat barbă la fel ca a lui.  Un defect fizic, platfus, i-a făcut pe rapidişti să-l asemuiască pe Cesinha cu Garrincha, conaţionalul său care a fost campion mondial şi care avea un picior mai scurt decît celălalt.

Luţu, Peseiro sau diaconu
Nici antrenorii nu scapă de imaginaţia fotbaliştilor. Jucătorii Rapidului îl porecliseră “Luţu” pe Jose Peseiro, după fostul jucător al Craiovei şi al Stelei. “Seamănă cu el”, cred ei. Atacantul (stînga) nu e de ace­eaşi părere: “Lui Peseiro i se spunea Luţu? Păi, ce, frăţioare, e el tehnic ca mine? Nu cred că poate să facă niciodată cu mingea ce fac eu. Semănăm la fizic? Nuuu, eu semăn cu Mircea Diaconu (dreapta). Eram odată în avion, cînd jucam la Craiova, şi Cra­io­veanu a văzut o poză într-o re­vistă. Mi-a zis: «Luţule, cînd dracu’ ai făcut poză la costum?». :d Bine­înţeles că nu eram eu, ci actorul”.

Mitică şi Tevez
De-a lungul timpului, şi patronii din Liga I s-au pricopsit cu diverse apelative. Dacă la jucători primează poreclele haioase, cele ale conducătorilor sînt preluate din filme, în special cele cu mafioţi. :s Dumitru Dragomir e Corleone, Mircea Sandu e Naşu’, în schimb George Copos a fost numit “Berlusconi din Giuleşti” sau “Ariciul”, pentru chibzuinţa cu care cheltuieşte banii.

Moda de a împrumuta nume de gangsteri a folosit-o şi Carlos Tevez. Vîrful argentinian de la Manchester United e poreclit Carlito Brigante, după mafiotul interpretat de Al Pacino în filmul Carlito’s Way.

Rechinul “Gică fentă”
Daniel Florea, de la Farul, e strigat de colegi “Gică fentă”. Gică după “Gicu” Nicolae Dobrin, iar continuarea e tot ca să întărească alintul faţă de driblingurile cu care i-a impresionat la antrenamente. Ceferistul Panin e poreclit tot după un fost mare fotbalist din generaţia ‘70, Cornel Dinu. Fundaşului stînga de la Cluj i se zice Procuroru’ după ce administratorul delegat al “cîinilor” l-a criticat dur într-o emisiune TV pe suedezul Dorsin, concurent pe post cu Panin. “Procuroru’ îţi face loc în echipă!”, i-au zis clujenii.

Dică e ca Zanetti
O coincidenţă amuzantă face ca rapidistul Emil Dică (stînga) să aibă aceeaşi poreclă ca interistul Javier Zanetti (dreapta), “Tractor”. Cei doi evoluează şi pe acelaşi post, de mijlocaş dreapta. Asemănările se opresc însă aici. Fostul piteştean cîştigă 50.000 de euro în Giuleşti, în vreme ce legenda milanezilor e remunerată cu 4 milioane de euro. Tot la Rapid, portughezul Ricardo Fernandes e Pepenaru’. De ce? Coman l-a ironizat pentru felul în care aleargă: “Parcă ar culege pepeni!”.:o

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
cosmincosmin
cosmincosmin  •  24 Februarie 2009, 11:16

Boya porumbelul?!? :):):)

 •  27 Ianuarie 2009, 11:58

Pulhac seamana mai degraba cu Joe Cole

 •  27 Ianuarie 2009, 11:18

Se vede de de la o posta ca poza cu Pulhac e "lucrata"...in photoshop...si Diaconu cu d mic...ai de capu vostru!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează