GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  CUTREMUR

Abia transferat la Latina, Constantin Nica a tras sperietura vieţii: ”Nu m-așteptam să fiu primit cu un cutremur”

Nica e jucătorul Latinei în următorul sezon
Nica e jucătorul Latinei în următorul sezon

Articol de - Publicat joi, 25 august 2016 00:00

Constantin Nica, de-abia transferat la Latina, s-a speriat destul de tare, trezit din somn la 4 dimineața de seismul de 6 grade.

Unul dintre românii care joacă în Il Calcio și au resimțit seria de seisme de ieri e Constantin Nica. Tocmai ce-a fost împrumutat (din nou) de Atalanta și a fost prezentat de Latina.

Prima noapte în noua reședință a fost un coșmar pentru fundașul de 23 de ani, care s-a ales doar cu sperietura.

Citeşte şi: Inima Italiei rasă de pe hartă » Trei comune din centrul Peninsulei au fost devastate de un cutremur de 6,0 grade

"Au fost 20-25 de secunde de groază"

- Cum ai trecut de prima încercare la Latina?
- Era aproape ora 4, m-am trezit brusc, ca dintr-un vis urât. Eram buimac și nu înțelegeam ce se întâmplă. Se mișca patul cu mine, parcă eram amețit și am auzit și trosnete puternice, credeam că dă buzna cineva peste mine în hotel. Când am aprins lumina, am început să realizez despre ce e vorba. Ce să zic, chiar a fost ciudat și m-am speriat destul de tare.

- În țară n-ai prins niciun seism?
- N-am mai trăit niciodată un cutremur așa mare, nici măcar în România. Zgâlțâiala a durat vreo 20-25 de secunde. Deși sunt la 80 km de epicentrul seismului, pentru că a fost unul de suprafață s-a simțit puternic. Îmi imaginez cum a fost la Roma, care este mai aproape, la vreo 50.

"E o zonă cu foarte mulți români"

- Sunt probleme acolo?
- Aici nu știu să fie pagube sau răniți, bine că oamenii s-au ales numai cu panica. Este o zonă cu foarte mulți români. Eu abia ce-am ajuns marți seară la Latina și nu m-așteptam să fiu primit așa! Glumind, eu stau la țară și n-am ce să pățesc, ce poate să-mi cadă în cap? Mai multe griji și-au făcut familia și prietenii mei. M-au sunat panicați pe la 8 dimineața, mi-au dat destule mesaje pe Facebook și WhatsApp, dar i-am liniștit. Cu alți colegi sau jucători n-am apucat să vorbesc.

- Revenind la fotbal, de ce Latina?
- Am avut mai multe oferte din Serie B și am ales să vin aici pentru proiectul prezentat. După ce m-am întors la Atalanta de la Avellino, mi-au propus să prelungesc. Am acceptat, am mai semnat pe doi ani, până în 2020. Am preferat să mă transfer la o echipă unde pot să joc meci de meci decât să stau la Bergamo și să intru 10 minute la câteva etape. Când mă întorc în Serie A vreau să prind 40 de meciuri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează