GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTATE BRUXELLES

Atentatele de la Bruxelles au făcut victime și în lumea sportului » Doi baschetbaliști răniți!

Sebastian Bellin
Sebastian Bellin

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2016 00:00

Fostul pivot al lui Anvers, Sebastian Bellin, era la aeroport, iar Christian Manzanza, ex- Fleurus, a suferit arsuri la metrou.

Și sportul a plătit cu sânge atentatele de la Bruxelles. Doi baschetbaliști se aflau ieri dimineață în zona exploziilor.

Sebastian Bellin, 37 de ani, fost pivot la Anvers Giants, ex-internațional belgian de origine braziliană, a ajuns la terapie intensivă, fiind grav rănit la un picior. Zăcea într-o baltă de sânge în urma primelor bombe explodate la aeroport. Suflul deflagrației l-a aruncat 20 de metri. Bellin a fost operat, dar mai are leziuni la șold și picior.

Ars pe față

Un alt fost jucător de baschet a căzut victimă la stația de metrou Maelbeek. Christian Manzanza a ieșit șocat, cu arsuri de gradul doi la față, dar vărul său a dat asigurări că viața acestuia nu e în pericol. "Să sperăm însă că nu a suferit alte arsuri interne. Am putut discuta puțin pe WhatsApp".

Pe Zaventem se aflau la ora exploziilor și componenții echipei de baschet Anvers Giants Sanex, care urmau să zboare spre Italia, pentru jocul cu Varese din "sferturile" FIBA Eurocup. Au scăpat doar cu spaima. "Ne-au evacuat în siguranță. N-avem răniți", a confirmat managerul De Rycke.

Mbokani și Bakambu teferi

Doi fotbaliști au trăit și ei teroarea pe aeroport. Dieumerci Mbokani și-a făcut un selfie în sala de așteptare cu doar câteva minute înaintea exploziilor. Norwich, clubul la care joacă internaționalul congolez, a asigurat că "nu se află printre victime și a ajuns acasă, lângă familie, deși este șocat de evenimente". Cedric Bakambu era blocat ieri în aeroport. Atacantul lui Villarreal aștepta zborul spre Congo, fiind convocat la echipa națională. Nici el n-a pățit nimic, potrivit grupării spaniole.

"Nu se iese din case"

La o oră distanță de Bruxelles e Gent, orașul în care joacă și locuiește ex-dinamovistul Hatem Elhamed. Arabo-israelianul urmărea ieri, îngândurat, derularea evenimentelor, povestind pentru Gazeta Sporturilor: "Suntem OK, e liniște aici, doar că toată lumea e panicată, speriată. Nu se iese din casă! Este teribil ce se întâmplă, nu ne vine să credem. Nicăieri nu mai ești în siguranță. Încerc să mă joc cu cel mic, să nu mă mai gândesc la situație".

Trei suspecți, unul e liber!

La câteva ore după atentate, a apărut și o poză cu trei dintre teroriștii suspecți, înregistrare luată după camerele de supraveghere de pe aeroport. Cei doi din stînga, care s-au aruncat în aer, au câte o mănușă pe mâna stângă, ascunzând detonatorul încărcăturii depozitate în cărucioare. Al treilea, aflat în dreapta fotografiei, n-ar fi murit și este căutat de poliția belgiană.

suspectii

Plănuit în Siria, acum 2 luni

Atacurile de la aeroport și stațiile de metrou ar fi fost atent planificate. Potrivit serviciilor irakiene de informații, "atentatele au fost puse la punct acum două luni la Raqqa, în Siria. Bruxelles nu se afla printre obiectivele inițiale, dar capitala Belgiei a ajuns ținta ISIS din cauza arestării lui Salah Abdeslam". Artificierul atacurilor din Paris, de pe 13 noiembrie 2015, a fost prins vinerea trecută.

Amical anulat?

Mai multe competiții și evenimente sportive sunt în pericol să nu mai aibă loc din cauza haosului din Bruxelles. "Naționala" Belgiei și-a anulat antrenamentul de ieri, iar amicalul de marți, contra Portugaliei, stă sub semnul întrebării. La fel, mai multe curse cicliste importante programate în Belgia în următoarele 5 săptămâni, între care Turul Flandrei, al cărui start e anunțat pe 3 aprilie.

4 răniți de la Colectiv, mutați

Autoritățile belgiene au decis ca 4 tineri români, răniți în incendiul din clubul Colectiv, să fie cazați la un hotel din Bruxelles, pentru a fi internați ambulatoriu și a continua tratamentul, făcând loc răniților din atentate. Raluca Chiţiga, Silviu Mihail Ciocăneli, Oana Rotariu şi Marius Frăţoaică, făceau recuperare în Belgia și vor fi externați din Spitalul Militar "Regina Astrid" în cel mai scurt timp, potrivit Mediafax.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează