GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTATE ÎN PARIS

”Creierul” e liber! Marocanul care a plănuit cele 6 atacuri simultane de la Paris s-ar afla în Siria

Abdelhamid Abaaoud a pus la cale și atentatul din TGV-ul Amsterdam-Paris, dejucat în august
Abdelhamid Abaaoud a pus la cale și atentatul din TGV-ul Amsterdam-Paris, dejucat în august

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

Poliția belgiană i-a pierdut în ianuarie 2015 urma lui Abdelhamid Abaaoud, rezident în cartierul Molenbeek din Bruxelles. E condamnat la 20 de ani pentru recrutare de jihadiști.

La 3 zile după atentatele din Paris, poliția franceză a identificat 5 dintre teroriștii ce s-au aruncat în aer vineri. Și, cu ajutorul serviciilor de securitate belgiene, a ajuns la "creierul" atacurilor din Orașul Luminilor.

Abdelhamid Abaaoud, rezident în cartierul Molenbeek din Bruxelles, de origine marocană, are 29 de ani și e vinovat pentru un atentat asupra poliției belgiene. Cel puțin doi dintre kamikaze identificați sînt apropiați lui și împreună au comis numeroase infracțiuni.

În ianuarie 2015, Abaaoud se afla în Grecia, dar de atunci i s-a pierdut urma și probabil s-a întors în Siria. Pe numele lui există o condamnare la închisoare de 20 de ani pentru recrutare de adepți jihadiști. Interpolul îl caută și pe al optulea membru al comandoului, Salah Abdeslam, fugit în Belgia cu un Seat negru.

Ultimii kamikaze identificați sînt: Samy Amimour, 28 de ani, fost șofer de autobuz în Paris pînă în 2012, cînd a fost pus sub control judiciar pentru terorism și din 2013 cu mandat internațional de arestare, și Bilal Hadfi, 20 de ani, sărit în aer la "Stade de France".

"Vom trăi mult sub amenințarea terorismului și trebuie să ne pregătim pentru replici. Acest atentat a fost planificat în Siria și organizat în Belgia"
Manuel Valls, premier francez

"Franța e în război, starea de urgență va dura 3 luni. Vom schimba Constituția pentru a face față terorismului și vom expulza mult mai repede"
Francois Hollande, președinte Franța

23 de arestări,140 de reținuți la domiciliu, 160 de percheziții și 31 de arme confiscate e bilanțul operațiunilor din ultimele 24 de ore

5dintre cei 7 kamikaze care au participat la atentatele teroriste de la Paris fuseseră identificați pînă aseară de poliția franceză

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1486533974997658
Stefan H. Calin  •  17 Noiembrie 2015, 10:10

Ce căuta știrea asta la Sport? Nu are nici o treabă cu sportul! Doar pt audiență?... E la modă să faci rating din tragedii. Din primele 8 știri 5 sunt accidente, atentate ... E site de sport, vreau să citesc despre sport. Asta e și ideea sa pot sa aleg ce informații doresc, teoretic avem liberul arbitru, teoretic... Inteleg, se întâmplă lucruri în lume și în tara, mă informez, întru pe site-uri de specialitate, încerc să fiu la curent, dar câteodată vreau să citesc doar despre sport, masini, stiinta... Să mai luăm o pauză de la bombardamentele cu stiri de groaza. S-a trecut de la știri despre amante, cancan-uri, pictoriale la tragedii. Ratingul e bază. Soluția este să intri foarte rar sau deloc. Repet: E site de sport

bvd_magheru
bvd_magheru  •  17 Noiembrie 2015, 09:50

Ba eu cind i-am spus lui incetul ala a minte ca astia ies din schengen se uita a mine ca vitzelul la poarta noua ! peste citeva luni va avea loc referendumul pentru iesirea Marii Brianii din comunitatea Europeana. Iar incepe ala cu Franta si Anglia !!

bvd_magheru
bvd_magheru  •  17 Noiembrie 2015, 09:39

Vom schimba Constitutia !!! Cred ca o ia razna CTP -ul daca aude asta

Vezi toate comentariile (3)
Comentează