GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DANIEL PRODAN A MURIT LA 44 DE ANI

Daniel Prodan a suferit un infarct în timp ce urmărea un interviu oferit de Gică Popescu: ”I-a explodat inima în piept”

Articol de , - Publicat vineri, 18 noiembrie 2016 00:00

Soția lui Prodan, Licinia, a povestit pentru ”Libertatea” momentele tragice trăite în casa din Voluntari, unde Didi a murit sub ochii nevestei și ai fiului, Răzvan

Miercuri noaptea, o veste înfiorătoare a căzut ca un trăsnet pe contul de Facebook al jurnalistului Dorin Chioțea de la Realitatea TV. "Daniel Didi Prodan a murit în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani". Mulți au sperat că e vorba despre o informație falsă sau o glumă macabră.

Era însă, din păcate, adevărul unei tragedii: fundașul de fier al echipei de la CM '94, "Zâmbetul Generației de Aur", s-a stins subit în casa sa din Voluntari, în timp ce se uita la televizor. Urmărise interviul pe care Gică Popescu îl acordase pentru Dolce Sport. Iar cu jumătate de ceas înainte de atacul cardiac i-a trimis și un mesaj de susținere "Baciului", care lansase critici dure la adresa conducerii FRF. El însuși se afla în conflict cu Burleanu&Comp. încă din 2014, când succesorii lui Mircea Sandu l-au dat afară cu valuri pe stoperul sătmărean. "Bravo Gica!!! Bravo capitane!!!" a fost SMS-ul expediat lui Popescu la ora 19:26.

"Pe Răzvan l-a mușcat de mână"

La 19:57, soția lui Didi, Licinia, care tocmai se întorsese de la serviciu, apela numărul de urgență 112. "I s-a făcut rău, a avut spasme, apoi s-a învineţit brusc. Moartea a fost violentă. I-a explodat inima în piept. Am chemat salvarea, iar doamna de dincolo îmi spunea să stau calmă, să îl întorc pe spate şi să apăs pe coşul pieptului. Fiul nostru, Răzvan, ţipa să vină cineva să ne ajute şi se străduia să îi scoată limba cu un prosop. L-a muşcat de mână, fiindcă avea gura încleştată. L-am pus într-o parte, dar avea puls slab. Când au venit medicii, mi-au zis că nu îi mai fac electroşocuri, căci i-ar prăji inima degeaba", a povestit soția pentru "Libertatea", declarația apărând pe pagina de Facebook a ziaristului Daniel Conțescu, bun prieten cu Prodan.

Managerul Ambulanței București, Alis Grasu, a explicat pentru Realitatea TV că, după telefonul Liciniei Prodan, "s-a căutat imediat echipaj şi s-a făcut legătura doamnei cu medicul coordonator pentru a-i explica ce manevre trebuie să facă până ajunge ambulanţa. În timp ce ambulanţa de tip B se afla pe drum, s-a anunţat liber la Floreasca şi un echipaj de tip C. Echipajul de tip B presupune doar asistent medical, în timp ce echipajul de tip C este cu medic. A fost găsit un pacient în stop cardio-respirator. Având toată aparatura necesară resuscitării, echipajul a început manevrele specifice".

Resuscitat de patru ori

Prodan a fost resuscitat de patru ori, inima i-a fost repornită de fiecare dată. Manevrele au continuat încă două ore după instalarea stopului cardiac, dar, din păcate, ex-internaționalul nu a mai putut fi salvat. Corpul a fost transportat apoi la IML pentru autopsie, al cărei rezultat urmează să apară în zilele următoare. O coincidență stranie însoțește însă dispariția fulgerătoare a lui Prodan: "Tătuca" a murit la 23 de ani fără o zi de la celebrul Țara Galilor - România 1-2, la Cardiff, pe 17 noiembrie 1993, data de naștere a "Generației de Aur", care obținea atunci calificarea la CM 1994, locul legendelor "tricolore".

480 de minutea jucat Daniel Prodan pentru România la CM 1994: s-a numărat printre cei trei integraliști, alături de Dan Petrescu și Gică Popescu

Azi la "Arena Națională", sâmbătă e înmormântarea

Pentru un ultim omagiu, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Daniel Prodan va fi depus azi la zona VIP de la Arena Națională (intrarea prin bd. Maior Coravu), între orele 10:00 și 18:00. Seara, la ora 20:00, va fi adus la Biserica "Sf. Ilie" din Pipera, iar mâine, la ora 13:00, va fi înmormântarea la cimitirul cu același nume.

Făcea jogging și kickboxing

De câteva luni, Daniel Prodan făcea un program atletic pentru că începuse să ia în greutate și dorea să mai dea jos din kilograme și să-și mențină un tonus ridicat. "Libertatea" a notat că Didi obișnuia să alerge pe aleile din Herăstrău de trei, patru ori pe săptămână și lua lecții de kickboxing. Își instalase în curtea vilei și un sac de box, unde obișnuia să se mai antreneze.

Minut de reculegere în Spania și România

Oficialii lui Atletico Madrid, club unde Prodan a evoluat, au obținut permisiunea ligii spaniole ca, la derby-ul de sâmbătă cu Real Madrid (ora 21:45), să fie ținut un minut de reculegere în memoria stoperului român. Același lucru se va întâmpla și la toate partidele din etapa viitoare a Ligii 1.

"Când am primit mesajul de la doctorul Pompiliu Popescu, de dimineață, la ora 7, nu mi-a venit să cred. N-o să-mi revin. A fost un prieten adevărat. Cinci ani am stat la națională cu el în cameră. Am petrecut mai mult timp cu el decât cu nevastă-mea. Un om deosebit, mai român decât mulți alții. Dumnezeu să-l ierte!"
Dorinel Munteanu, la DigiSport

"Nu îmi găsesc cuvintele. Sunt șocat. Nu pot crede așa ceva. Este o veste tulburătoare"
Gabi Balint, la DigiSport

"Sunt bulversat. Am atâtea amintiri alături de Didi! Zâmbea mereu și era omul care sărea primul la greu. Un fundaș central puternic, de fier. Sunt șocat de dispariția lui"
Florin Prunea, la Dolce Sport

"Nu mi-a venit să cred, nici acum nu realizez ceea ce s-a întâmplat. Păcat, l-am admirat extraordinar de mult, chiar dacă am jucat puțin cu el, dar aveam o relație foarte bună"
Ionel Dănciulescu, la Dolce Sport

"Mi-a fost ca un copil. Am rămas fără cuvinte"
Mircea Sandu, fost președinte FRF

"Federația Română de Fotbal își exprimă condoleanțele și regretă dispariția lui Daniel Prodan"
mesaj pe site-ul FRF

"Chiar înainte de momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje. Mă uit în gol la telefon și văd ultima noastră conversație. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun. Odihnește-te în pace, prieten drag!"
Gică Popescu, pe contul său de Facebook

"Sunt șocat. Un băiat tânăr, puternic. A început să ne ia! El e primul din Generația de Aur. E o zi tristă, neagră, urâtă, e greu să vorbești. Dumnezeu să-l odihnească!"
Gheorghe Hagi, pentru TV sportro

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează