GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TURCIA

Fotbalul turc n-are linişte » Atentat lângă stadionul lui Beşiktaş. Ultimul bilanț: 38 morți și 166 răniți

Fumul exploziei mașinii-capcană se ridică deasupra arenei lui Beșiktaș +2   FOTO
Fumul exploziei mașinii-capcană se ridică deasupra arenei lui Beșiktaș

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2016 00:00

Cel puţin 38 oameni au murit şi peste 160 au fost răniţi în atacul cu maşini-capcană petrecut după meciul "vulturilor" cu Bursaspor.

update 14:05

Bilanțul victimelor a ajuns la 38 victime, dintre care 15 ofițeri de poliție, conform ultimului raport al autorităților. 

Fotbalul turc n-are linişte. Aseară, lângă Vodafone Arena, stadionul lui Beşiktaş, două explozii puternice au zguduit cartierul. Erau maşini-capcană, iar ţinta, poliţiştii aflaţi încă în zonă. Apoi s-au auzit focuri de armă şi, la puţin timp, sirenele salvărilor.

15 la număr, care, potrivit autorităţilor locale, au transportat la spitalele din Istanbul cel puţin 50 de răniţi. Pentru alţi 29 la număr, nu s-a mai putut face nimic.

Meciul lui Beşiktaş cu Bursaspor (2-1) luase sfârşit de două ore, iar cluburile au anunţat că suporterii nu mai erau demult la arenă. Bursa a şi postat pe Twitter un mesaj prin care preciza că niciunul dintre fanii săi n-a avut de suferit în urma atacului.

Nu este clar, încă, cine a pus la cale atentatul. Dar autorităţile cred că este vorba despre grupările de guerilla kurde, care şi în trecut au stat la originea multor alte asemenea atacuri asupra poliţiştilor.

"Exploziile au avut loc într-o zonă a arenei pe unde fuseseră evacuaţi fanii lui Bursaspor. Acolo erau încă masate forţele noastre speciale. Nu am informaţii despre morţi. Sper să nu fie niciunul", declara la puţine minute după incident ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu.

Ulterior avea să afle că 29 au fost ucişi. Cel puţin.

"A fost un iad. Flăcările erau peste tot şi se înălţau până la cer. Oamenii s-au ascuns pe sub mese, femeile au început să plângă. Suporterii care beau ceai la o cafenea din apropiere şi-au căutat adăpost. A fost oribil"
Omer Yilmaz, martor ocular, pentru agenţia Reuters

"Condman atacul terorist de la Istanbul. Aceia care atentează la unitatea şi solidaritatea naţiunii noastre nu vor câştiga niciodată"
Akif Cagatay, ministrul sporturilor în Turcia

235de oameni şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste din Turcia în acest an

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1679336805663461
Doru ForzaStiinta  •  11 Decembrie 2016, 11:55

Sa ai armata ca cea a turciei si sa nu fii in stare sa elimini problema kurdă...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează