GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTAT

Gloanțe, grenade și teroare » Corespondentul Gazetei a fost în mijlocul atentatelor de la Paris! Similitudine incredibilă cu incendiul din Colectiv

Articol de - Publicat sambata, 14 noiembrie 2015 00:00

Aseară, în timpul meciului amical Franța - Germania, teroriștii au lovit Capitala în 6 locuri diferite, inclusiv la Stade de France. La 11 luni de la atentatul de la Charlie Hebdo, Franța a fost asediată din nou. Cu Kalașnikovuri și grenade. Granițele au fost închise. Stare de urgenţă

Dintr-o dată, Orașul Luminii a fost cuprins de întuneric. Întunericul terorii, al groazei, al morții. Barbarii au asaltat Parisul, l-au lovit cu ură, au tras cu mitraliere AK47, au aruncat grenade, au luat zeci de ostatici. Au ucis peste 140 de oameni!

Seara era liniștită lîngă Eiffel. Stade de France plin, 80.000 de spectatori veniseră să vadă amicalul cu Germania. În centru, lumea voia să se simtă bine, la restaurante sau la concerte. Nimeni nu-și făcea griji, toți zîmbeau, se bucurau de viață. Și apoi, zîmbetele au dispărut. Gloanțele veneau din toate părțile.

La ora 22:12, teroriștii au început să tragă. Aveau Kalașnikovuri și rădeau totul în cale. Două arondismente, 10 și 11, au căzut pradă demenței atacatorilor. Șase atacuri, unul după altul. Au pătruns și în sala de concerte Bataclan, unde au ucis o sută de oameni.

La Stade de France s-au auzit explozii de grenade. 3 explozii. Președintele Francois Hollande a fost evacuat imediat de serviciile secrete, dar meciul a continuat. "Autoritățile n-au vrut panică, haos. Ar fi fost mult mai rău", a anunțat Le Parisien. Arena a fost înconjurată și închisă de poliție, iar la sfîrșit toți spectatorii au invadat terenul.

Numărul morților a urcat de la un minut la altul. 3, 18, 30, 60, 80, 100...140 de morți. Trupele speciale erau pe străzi, granițele au fost închise. Franța era sub asediu. Cea mai înfiorătoare noapte!"Le-am cerut autorităţilor să se asigure că nu vor avea alte atentate. Va fi declarată starea de urgenţă. Mai multe locuri din Paris vor fi închise şi vor avea loc percheziţii corporale pe stradă. Este o stare de urgenţă la nivel naţional. Vom închide frontierele ţării. Nu iese nimeni din ţară"
Francois Hollande, preşedintele Franţei

"Întîmplarea face că am discutat cu preşedintele Hollande înainte de aceste evenimente. Nu am încercat încă să îl sun. Sîntem alături de poporul francez, aşa cum şi el a fost alături de noi. E prea devreme să ne pronunţăm asupra vinovaţilor"
Barack Obama, preşedintele SUA

Tot vineri, tot hard rock, aceeași oră!

Similitudine incredibilă între incendiul din Colectiv, survenit pe 30 octombrie, și luarea de ostatici plus focurile de armă din teatrul Bataclan. Dacă în România concerta trupa Goodbye to Gravity, în Franța spectacolul era susținut tot de o trupă hard rock, americanii de la Eagles of Death Metal! Tot într-o zi de vineri, tot la ora României 22:20! Aseară se vorbea de cel puțin 35 de morți la acest concert și 100 de persoane luate ostatice.

Al doilea atentat grav în Paris din 2015

Pe 7 ianuarie 2015, Said și Cherif Kouachi, susținători Al-Qaeda, au pătruns în sediul publicației de satiră Charlie Hebdo din Paris și au împușcat mortal 11 persoane, rănind alte 11. Printre decedați, redactorul-șef, Stephane Charbonnier, "Charb". Apoi, la ieșire, au ucis și un polițist. Motivul ar fi fost reprezentat de caricaturile ofensatoare, publicate în mod repetat, la adresa profetului Mohamed. La cîteva zile distanță, pe 11 ianuarie, circa 2 milioane de oameni au ieșit pe străzile din capitala Franței pentru a comemora victimele, sub sloganul "Je suis Charlie" ("Eu sînt Charlie").

74 de morți în Egipt

Ultima tragedie de notorietate petrecută pe un stadion a avut loc pe 1 februarie 2014 la Port Said, în Egipt. Atunci, 74 de persoane și-au pierdut viața după un meci între Al Masry și Al Ahly. La finalul partidei, fanii gazdelor i-au atacat pe oaspeți, lumea a pătruns pe teren, iar în busculada creată și-au pierdut viața cele 74 de oameni, alți peste 500 fiind răniți. Urmările incidentului au fost extrem de grave: campionatul egiptean a fost întrerupt timp de 2 ani, iar 73 de persoane au fost arestate.

***deplasarea la Paris a fost realizată cu sprijinul Adidas

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
gabryel28
gabryel28  •  14 Noiembrie 2015, 19:04

nu au fost grenade ! GSP sunteti niste idioti!

merace
merace  •  14 Noiembrie 2015, 18:34

similitudine exista intre Colectiv 2015 si Station 2003. Dar si deosebiri: in Rhode Island nu a cazut guvernul si nici nu si-a dat demisia cineva din cauza isteriei de masa...

papuravoda
papuravoda  •  14 Noiembrie 2015, 16:55

Hai ca mai auzi una.: "similitudini". Sau, mai sti, poate tot teroristii au provocat si incendiul de la Colectiv, nu niste pusti carora le-a trecut prin cap sa se joace cu focul, mai ales in spatii inchise. Bravo scriitorului. Scenariul asta ar merita un film.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează