GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ROMÂNIA SUB ȘOC

Mărturia cutremurătoare a unei asistente: "Le curgea pielea, carnea! Am văzut iadul!"

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 octombrie 2015 21:35

"Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal inițial, am fost al doilea echipaj la fața locului. Apoi au venit pompierii agitați. Primele două victime. Totul era ca un coșmar. Mergeau, urlau, se tîrau. Tineri desfigurați. Urlau mulți. Eram două salvări. Una dintre victime, erau o tînără, rănită grav.

Țipa la mine să venim mulți. Mă implora. Spunea că sînt 300 de tineri, arși, călcați în picioare. Am implorat plîngînd pe cei de la dispecerat că sînt sute de oameni arși. Plîngeam. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Şi nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum.

Abia atunci s-a dezlănțuit coșmarul. Au venit alți patru grav răniți. Izbeau în mine. În salvare. Le curgea pielea, carnea. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Să vină poliția. Rupeau jacheta de pe mine.

Apoi, a venit un pompier, avea o tînără de 18 ani, arsă pe 98 la sută din corp, mă implora cu lacrimi de erou: Ia-o mai repede din brațele mele.

Doamne, cît de tînără e! Salveaz-o! Am și eu o fată acasă! Mi s-a făcut rău. Veneau mulți, mulți de tot. Erau îndesați în salvări. Civilii urlau, tineri răniți trăgeau de doctori, aproape smulgîndu-le hainele. Implorau să fie ajutați, să fie salvați. Se aruncau în fața ambulanțelor. Dădeau cu pumnii în ambulanțe.

Am urme de piele arsă, pe mine, pe echipament. Pompierul șef plîngea în hohote. Era în șoc. Țipa: De ce, Doamne?. Tînăra arsă nici nu mai avea haine pe ea. Apoi am intrat urlînd la Colțea, cu patru răniți grav. Țipam să vină toți doctorii, că e carnagiu. Toată lumea era în stare de șoc. AM VĂZUT IADUL!

Doi doctori de la echipaje au rămas la fața locului. Erau șase tineri, jos pe borduri, în stop cardiorespirator. Șoferul din echipaj a resuscitat oameni ore în șir pînă i-a crescut tensiunea și i-a țîșnit sîngele pe nas.

Mai era un copil de doar 16 ani! 16 ani! A plîns echipajul la resuscitarea lui. Nu se îndurau. Apoi l-au adus pe fratele lui, pe brațe, la mine. Era grav, era ars tot. Avea ochii umflați și roșii, plîngea. Întreba: Sunt rău? E grav?

Apoi au adus altul. Cădea carnea de pe el. Întreba dacă mai trăiește. Dacă e grav. Era aproape de comă. Îi curgeau lacrimi din ochi, cu sînge. Îmi spunea să îl țin de mînă. I-am spus că am un băiat de-o seamă cu el. Mi-a răspuns: Mami, n-o să mor, nu? Încă ieșea fum din el.

La spital părinți pupau ambulanțele, urlau unde le sunt copiii. Le-am spus adevărul. Le-am spus că sînt în stare gravă. Mi-au pupat picioarele la Municipal. Era sinistru. Trăgeau de mine și de colegi, de salvare" Violeta Maria Naca, asistentă pe ambulanţă, 22 de ani de experienţă, pentru modapebune.ro

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (28)
760980977356088
Ionascu Costy  •  01 Noiembrie 2015, 14:06
Postat de doct pe 01 Noiembrie 2015, 09:21

pentru ca si eu sunt cadru medical(asistent medical) intr-un spital de stat , fac un apel la voi toti SA DONATI SANGE !!! sa lasam opiniile divergente , sa lasam vulgaritatile si sa facem front comun , in ciuda faptul ca tinem cu echipe adverse.

SUNT TOTAL DE ACORD CU TINE. IN ASEMENEA MOMENTE TREBUIE SA LASAM ORICE RIVALITATE SI SA AJUTAM CIT PUTEM. TOTI SUNTEM ROMANI

923627714363420
Crs Dvd  •  01 Noiembrie 2015, 10:14

Numai la noi se fac cluburi in subsoluri de fabrici,pe cladiri...Am fost la f.multe concerte de muzica electronica la noi in tara care abia acum dupa dezastru realizaz unde se tineau,bombe cu ceas la fel ca la fabrica aia.In max.un minut se putea distruge tot in caz de flacari sau altele.O sa ma gandesc de 10 ori de acum incolo daca mai merg

s.flrn
s.flrn  •  01 Noiembrie 2015, 09:52

E site de sport. O lege care interzice persoanelor sub 21 de ani in cluburi si baruri pe cand?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează