GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ROMÂNIA ÎN DOLIU

Mesajul unui pompier pe TOLO.RO: ”Nici la Arena Națională nu au dat avizul!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 noiembrie 2015 00:00

”Pompierii sînt legați de mîini și de picioare pentru că, dacă i-ar dezlega, politicienii nu ar mai cîștiga bani în ritm galopant de la cei care le finanțează campaniile”

Am văzut la ştiri şi nu m-am putut abţine.

Domnule Tolontan, zmeii din Primăria sectorului 4 spun astăzi că au descoperit nereguli acum 10 zile la un control în incinta clubului.
Pe cei care au făcut controale îi interesau formele legale ale angajaţilor, nicidecum siguranţa clienţilor.

Procuratura anchetează în frunte cu Procurorul General, Poliţia Româna cu Oprea în frunte, Iohannis cu alaiul în coadă etc... Ce anchetează? Ce se mai anchetează după tragedie??? Închisoare pentru vinovaţi! Administratorii 15 ani cel puţin după gratii.

O femeie care şi-a pierdut sora a zis că o să dea în judecată şi statul. Păi foarte bine face. De ce? Pentru că statului aparţine în exclusivitate vina.

Autorităţile prin pompieri spun: Noi n-am dat aviz de funcţionare clubului. Gata! Ne-am şters pe mîini. Sîntem curaţi. Iată cum merg lucrurile în România. Unii pun mîna pe o clădire veche şi vor s-o transforme în ceva profitabil. Merg la primărie, obţin un certificat de urbanism în care li se cer avize pentru a li se elibera Autorizaţie de construire sau funcţionare.

"Ce vreţi să faceţi acolo? - Păi o unitate de evenimente. -Bun. În cazul acesta fiind peste 150 de oameni în incinta aveţi nevoie şi de aviz de la pompieri. -Ce presupune? -Scenariu de securitate la incendiu. Şi nu doar atît. Ci şi alte avize: DSV, Sanepid, Protecţia mediului, proiecte verificate, expertiza tehnică, avizul ISC, blabla. Dupa aceea veniţi la noi şi vă dăm autorizaţia de funcţionare.

La terminarea lucrărilor se face o comisie cu reprezentanţi pe mai multe specialităţi, inclusiv un pompier, care îsi vor expune punctul de vedere şi vor semna Recepţia finala. Fiecare îşi spune nemulţumirile, pompierul zice: -Frate, eu nu semnez. Nu hidranţi interiori, nu hidranţi exteriori, nu sprinklere, nu căi de evacuare, nu căi de acces pentru maşini de pompieri etc. Başca faptul că aţi folosit alte materiale faţă de cele prevăzute în proiectul iniţial. Materiale inflamabile care decorează incinta.... Nu semnez, nu dau aviz!!!! -Ok.

"Oricum nu contează, băi pompierule, că nu poţi suspenda funcţionarea unităţii. Pentru că nu ai cadru legal. Hahahaha, pompierule!"

De ce se feresc să acorde cadrul legal acestor instituţii să poată suspenda activităţile care periclitează siguranţa cetăţeanului? E simplu!

Pentru că altfel nu am mai avea şcoli care funcţionează fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică, blocurile peste anumită înălţime nu ar mai fi anvelopate cu polistiren expandat pentru că pompierii interzic acest material pe bloc şi nu ar mai exista meciuri nici pe Arena Naţională pentru că nici acolo pompierii nu au dat avizul la Recepţia finală.

Antreprenorul general, ca să mai tragă nişte bani în buzunar, a folosit nişte panouri care ard mai repede decît s-a prevăzut în proiectul iniţial.

LEGEA TREBUIE SCHIMBATĂ!!!! POMPIERII SÎNT LEGAŢI DE MÎINI ŞI DE PICIOARE. Dacă i-ar dezlega cei de sus nu ar mai cîştiga bani în ritm galopant de la cei care cotizează la campaniile lor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
bdgeorge
bdgeorge  •  01 Noiembrie 2015, 23:02

pai domnul pompier se baga si el in seama...orice polistiren care depaseste ca densitate 15kg/m3 este ignifug, antifonic iar calitatile sale izolatoare, fac din acest produs cel mai folosit material termoizolator.dar ei pompierii nu dau aviz ..nu stau sa mai verifice In ce clasa se situeaza polistirenul folosit la ei ai folosit polistiren la revedere...nu primesti aviz..daca mergi pe teoria pompieristica nici o casa in Romania nu ar putea sa fie asigurata...daca ei de la inceput ar soune folositi domnilor polistiren cu calitatile astea si priti avizul toata lumea (normal) ar folosii materialul respective dar asa ??/ dupa razboi multi viteji se arata ...ei au dreptul sa INCHIDA unitati care nu respecta standardele dar prefer spaga si nu mai trec pe acolo ..asta fac domnii pompieri iau spaga si nu semneaza nimic /.....in orice situatie sunt curati ..

995907757097940
Don Alex  •  01 Noiembrie 2015, 22:53

chiar nu cred asta, in 10 minute este evacuat stadionul complet

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  01 Noiembrie 2015, 18:03
Postat de ungurul_vesel pe 01 Noiembrie 2015, 18:02

Desi nu are legatura cu articolul, omul are dreptate in conditiile in care tot mai multi tinesi isi petrec timpul in localuri si nu in salile de clasa sau terenurile de sport (bine, terenurile ar trebui sa existe mai intai, insa ca idee). Legat de articol, tragicul eveniment a avut loc pentru ca romanul traieste cu motto-ul :"merge si asa". Daca e iarna merge si cu cauciucul de vara ca eu stiu mai bine, trec drumul aici ca trecerea de pietoni e departe, sunt aproape 10m pana la ea, cand fac casa nu-mi ajug banii de pigment ca sa am casa ca a vecinului, da las ca bag un sac de ciment mai putin in fundatie si cumpar pigmetul, ca pana la urma culoarea conteaza si nu rezistenta, iar cand vine necazul ridica din umeri si spune ca el nu a gresit, altcineva e vinovat.

Fratilor a venit timpul sa va asumati raspunderea pentru actiunile intreprinse si sa nu mai dati vina pe vecin!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează