GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Probleme depistate după decesul lui Patrick Ekeng: "S-au găsit niște nereguli serioase"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2016 09:59

Secretarul de stat al Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că au fost găsite "nereguli serioase" după controlul efectuat de Departamentul pentru Situații de Urgență, împreună cu Ministerul Sănătății, după decesul lui Patrick Ekeng.

"Noi ce am verificat astăzi (n.r. ieri) este dacă toate aspectele inclusiv cele prevăzute prin autorizarea dată de către Direcție Sanitară firmei respective au fost respectate. Ce pot să spun până acum că s-au găsit niște nereguli serioase, dar nu mă pronunț până nu am raportul final al colegilor.

Aceste nereguli înseamnă că cineva nu a respectat regulamentele și legislația sau după ce a obținut o autorizație a modificat ceva și nu a respectat mai departe ce la momentul autorizării a fost vizibil că este corect", a declarat Raed Arafat la Antena 3, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că protrivit Legii sportului, ambulanța care a intervenit pe Ștefan cel Mare ar fi trebuit să fie una de tip B, dotată cu defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare și aspirator.

"Regulamentul FRF este un pic mai general, vorbește de autosanitară, dar legea (n.r. Legea sportului) este foarte clară și bate orice regulament.

Legea spune că cel puțin ambulanța trebuie să fie de nivelul unui echipaj de prim ajutor calificat cu o ambulanță de tip B. Ambulanța de tip B, echipamentele: defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare, aspirator — sunt obligatorii. Aceste lucruri nu pot să lipsească dintr-o ambulanță de tip B, altfel ambulanța nu mai este de tip B."

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții fotbalistului de 26 de ani.

Ultimele informații despre decesul lui Ekeng

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
250192545335601
Ion Petre  •  09 Mai 2016, 00:55

Bravo domnului Arafat (a uitat de Colectiv),a mai pus pe butuci o firma particulara romaneasca... ca nu s-a urmat un protocol standard de interventie. Daca aflam zilele astea cauzele reale ale mortii ciudate a lui Patrick Ekeng ? Cred ca ne cam grabim,asa ca sa spunem ca suntem operativi si sa ne facem imagine. Daca din cauza blocarii ambulantelor Puls pe timp da luna mai mor cativa bolnavi anonimi,la ei acasa..nu pe terenul de fotbal. Nu cred ca s-ar afla,dar statistic este posibil.

onduku
onduku  •  08 Mai 2016, 13:42
Postat de Roxi Baciu pe 08 Mai 2016, 11:50

Sunt mai bine de 26 de ani decand a explodat mamaliga romaneasca.Am vrut libertate si ne-am ales cu o multime de idioti avari in functii de conducere.In toti acesti ani au facut si au pus in aplicare tot felul de legi care nu au fost bune sau nu au fost respectate. Pentru ce motiv tot aceeasi oameni ne condic si sunt mereu mediatizati in presa?Voi ca ziaristi sau moderatori tv ar trebui sa nu iimai aduceti in fata lumii.Lasatii pe toti puscariasii care ne conduc fara publicitate.Ne-am saturat de toti ,,politicienii"oportunisti si tv de r....t care-i promoveaza.Cum o tara ca Anglia care nu are resursele Romaniei este o putere si noi nu putem sa oferim locuri de munca?Am facut de toate la noi in tara?Din ce spune Arafat ambulanta nu a fost dotata corespunzator desi contractul a fost altul,la noi cand faci contractul totul este bine si dupa Dumnezeu cu mila.In sistemul de stat este durere sin in cel privat doar goansa dupa imbogatire.Doar nu poate fi un privat cu o avere medie.Sa explice cineva ce a vazut observatorul cand a verificat ambulanta?El a spus ca este in tegula iar Arafat a spus ca sunt nereguli.Cine minte?

Imperiul Britanic iti spune ceva? Omoruri, sclavagism, asuprire, samd.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  08 Mai 2016, 13:11

firma Puls, de la infiintare, acorda interventii doar contra cost direct si nu prin decontare. in 2006 am facut infarct cu simptome distincte, vizibile si unui profan. s-a apelat serviciul de urgenta si s-a comunicat ca nu pot trimite decat o ambulanta din sistem privat, contra-cost, la pretul de 1.500.000 lei. a sosit "Puls"ul si in urma unei examinari sumare a pus diagnosticul de ulcer gastric, fara necesitatea de a fi transportat la o unitate sanitara cu regim urgente. transportat fiind de familie la spital, acolo s-a constat infarctul cu obstructii coronariene multiple... aceasta a fost, este si va fii firma Puls, pentru ca a dat, da si va continua sa dea spaga pentru autorizari! acesta este sistemul de sanatate din Romania! unul conceput de Hitler parca si administrat de dr. Mengele... si in tot acest timp, de peste 26 de ani, banii celor ce platesc asigurari de sanatate se scurg in buzunarele baietilor dashtepti, votati tot de asigurati, din 4 in 4 ani! mergeti cu toti la vot!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează