GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  INCIDENTE

Se moare din nou în Egipt » Un copil de 13 ani a căzut victimă violenţelor de la Port Said

Fanii lui Al Masry s-au strîns pe gazonul stadionului din Port Said, în fața sicriului copilului ucis
Fanii lui Al Masry s-au strîns pe gazonul stadionului din Port Said, în fața sicriului copilului ucis

Articol de - Publicat duminica, 25 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 24 martie 2012 21:15

Excluderea echipei Al Masry din campionat a declanşat vineri noapte veritabile lupte de stradă între fani şi armată


La Port Said a curs iarăşi sînge nevinovat. N-au mai fost zeci de victime, ca-n februarie, dar un copil de 13 ani a plătit cu viaţa, vineri noapte, în ciocnirile violente dintre suporterii lui Al Masry şi armată. Împuşcat în spate!

Conflictul l-a declanşat hotărîrea federaţiei de a exclude formaţia locală din campionat, pe o perioadă de doi ani, ca urmare a masacrului de luna trecută, din finalul meciului cu Al Ahly (3-1). De asemenea, forul egiptean a decis ca stadionul din Port Said să fie închis timp de trei sezoane.

Veştile i-au înfuriat pe ultraşii lui Al Masry, care s-au mobilizat cu miile şi-au ridicat baricade pe străzi, blocînd traficul în oraş, după care s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Bilanţul incidentelor: un mort şi 18 răniţi.


78 de morţi a fost bilanţul incidentelor din februarie, cînd fanii lui Al Masry s-au năpustit asupra rivalilor de la Al Ahly la finalul meciului de la Port Said

75 de persoane sînt anchetate în legătură cu masacrul de la Port Said, între care şi 3 oficiali ai lui Al Masry

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  25 Martie 2012, 01:49

Mi se pare mie sau seamana cu o situatie de pe la noi?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează