GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ROMÂNIA ÎN DOLIU

VIDEO Catastrofa de la clubul Colectiv ar fi putut avea o prefaţă dramatică la Baia Mare - Steaua, cu o seară înainte

Articol de , - Publicat luni, 02 noiembrie 2015 00:00

La meciul de Cupa României cu Steaua, lumea s-a îmbulzit în număr aproape dublu faţă de capacitatea permisă a stadionului

Venirea Stelei în Maramureş a adus 15.000 de oameni într-un stadion cu o capacitate de doar 8.000 de locuri. Cum o tribună este dezafectată, afluxul s-a înghesuit în două treimi de arenă. De ce se putea întîmpla tragedia din clubul Colectiv şi la Baia Mare?

1. O singură gură de ieşire!

Tribuna oficială a arenei maramureşene are o capacitate de 2.000 de locuri. Numărul spectatorilor prezenţi acolo a fost dublu. Toţi au pătruns şi au ieşit printr-o singură ieşire, minusculă, urmată de un labirint îngust prin interiorul construcţiei! O singură persoană putea intra pe aceasta, nu în condiţii de panică.

 

Catastrofa de la clubul Colectiv ar fi putut avea o prefaţă dramatică la Baia Mare - Steaua, cu o seară înainte!Detalii incredibile de pe arenă: http://bit.ly/1ixa00x

Posted by Gazeta Sporturilor on 1 Noiembrie 2015

2.  Acceptul autorităţilor

Clubul Colectiv a primit vizita autorităţilor abilitate cu două săptămîni înainte de tragedie. La Baia Mare, cei care puteau împiedica afluxul de persoane au ridicat din umeri, iar Jandarmeria a anunţat doar 10.000 de spectatori. Simţitor mai puţini faţă de numărul real.

"La şedinţa tehnică au anunţat că sînt 7.800 de persoane în tribună, iar la ora 20:00, cînd am ieşit pe gazon, erau peste 12.000. Cel care a intervenit a fost prefectul, cel care are autoritatea superioară în luarea unor astfel de decizii. El şi-a asumat responsabilitatea"
Ciprian Anton, observator de joc

3. Tribuna dezafectată

O mulţime de spectatori au fost lăsaţi să stea la tribuna a doua, într-o gradenă dezafectată, care s-ar fi putut prăbuşi oricînd. Aceştia au sărit gardul pe la peluză şi au fost avertizaţi că jocul nu va începe din cauza lor. Nu s-a întîrziat decît 5 minute.

4. Minori puşi la gard

La fel ca în clubul Colectiv, la meci au fost prezenţi o mulţime de minori. Mulţi stăteau lipiţi de gard, pentru a fi mai aproape de preferaţii lor. În cazul unui incident, erau extrem de expuşi să fie călcaţi în picioare, mai ales că nu existau porţi deschise spre teren.

5. Bilete contrafăcute vs. gratis

În clubul Colectiv s-a intrat gratis. Pe "Viorel Mateianu", mulţi spectatori au pătruns cu bilete trase la xerox. Iar reprezentanţii media puteau veni într-un număr oricît de mare, deoarece n-au existat acreditări, iar majoritatea au stat în picioare sau au fost redirecţionaţi către gura tuneului de acces.

6. Control sumar

Complicitatea stewarzilor de pe stadionul băimărean a dus şi la un control sumar, astfel că multe persoane pătrundeau chiar şi cînd tribunele erau înţesate de lume.

"Ne cerem scuze pentru lacune, dar am avut intenţii bune. N-am prevăzut toate problemele care ar fi putut apărea din lipsă de experienţă"
Cristian Şpan, preşedinte FCM Baia Mare

"Tati, hai acasă, că nu văd meciul! Nu se vede nimic de aici"
Cristi Balaj către fetiţa sa, aflat în "zona extrem de periculoasă" de la tribuna 0

7.200 de bileteeste cifra oficială a biletelor puse spre vînzare pentru meciul de la Baia Mare

Nu uitați că puteți ajuta victimele și familiile acestora prin donații:

  • SMS la numărul 8848 (2 euro / SMS, TVA inclus)
  • În conturile Fundaţiei Mereu Aproape:
    CONT LEI: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, DESCHIS LA BRD
    CONT EURO: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500, DESCHIS LA BRD
  • De pe reţeaua de telefonie fixă a Telekom:
    SUNAŢI LA 0 900 900 303 PENTRU A DONA 3 EURO
    SUNAŢI LA 0 900 900 305 PENTRU A DONA 5 EURO
    SUNAŢI LA 0 900 900 301 PENTRU A DONA 10 EURO

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (14)
1085447091474755
Calin Gavrus  •  02 Noiembrie 2015, 21:55

Sunteti niste prosti aia de la gsp. Cum sa faceti asemenea comparatii.. Pe vremea lui Ceasca,erau mult mai multi pe stadioane si nu s-au prabusit... Un exemplu il dau si pe acelasi stadion .... Baia Mare-Real Madrid in 1982 . Nu mai faceti comparatii absurde ca va bate D-ezeu intr-o zi. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sa.ne.plangem.de.romania
sa.ne.plangem.de.romania  •  02 Noiembrie 2015, 16:41
Postat de decuadi pe 02 Noiembrie 2015, 14:43

sa stii ca absolut inutila toata actiunea cu nocturna. zici ca juca baia mare cu steaua vreo finala de ucl si banii veneau din sponsorizari "fara numar". gandire anapoda, romaneasca. Ma bucur sa vad ca poti comenta normal, uneori. caci de obicei, esti asa fara logica. stii doar sa injuri steaua.

Mai bine se juca la Cluj nu? Plateau vreo 15-20000 de euro si nu mergea aproape nimeni la meci. Poate cativa stelisti din zona, dar avand in vedere ca urma meciul cu CFR nu cred ca veneau nici aia. Asa probabil ca banii s-au intor din bilete, iar fotbalul a fost jucat cu fani, nu cu stadioane goale.

decuadi
decuadi  •  02 Noiembrie 2015, 14:43
Postat de dinamo_fan pe 02 Noiembrie 2015, 11:21

circuitul hotiei se termina cu aceste cazuri. in loc sa fure atatia ani mai bine construiau niste stadioane calumea si niste cluburi calumea iar aceste incinte sa aibe evacuarile in ordine ca sa nu se produca tragedii nationale. mor oameni acum pentru ca de 20 de ani doar se fura in tara asta. la Baia Mare s-au scos ca prin hocus pocus peste 50.000 euro ca sa se foloseasca o nocturna mobila care s-a folosit 2 ore. nu se puteau investii banii astia in stadion ca sa fie folosit cativa zeci de ani ?

sa stii ca absolut inutila toata actiunea cu nocturna. zici ca juca baia mare cu steaua vreo finala de ucl si banii veneau din sponsorizari "fara numar". gandire anapoda, romaneasca. Ma bucur sa vad ca poti comenta normal, uneori. caci de obicei, esti asa fara logica. stii doar sa injuri steaua.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează