SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Eliza Samara s-a operat şi e ţinută la pat, dar are o mare ambiţie: "Nu vreau să ratez Turneul Campioanelor!"

Eliza Samara, pe patul de spital, imediat după ce a ieşit din operaţie
Eliza Samara, pe patul de spital, imediat după ce a ieşit din operaţie

Articol de - Publicat miercuri, 12 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 noiembrie 2014 21:57

Eliza Samara s-a operat ieri de menisc la genunciul drept şi poate rata cel mai important eveniment al anului. "E prima mea operaţie şi e cumplit. Acum îi înţeleg pe sportivii care se accidentează!", spune numărul 16 mondial.

2014 a fost un an bun pentru Eliza Samara, 25 de ani. În septembrie a ajuns pe locul 13 ITTF, cea mai bună poziţie ocupată în ierarhia mondială, după ce a cîştigat Openul Cehiei.

Practic, românca a fost prima europeancă din clasament, dacă ţinem cont că Ying Han (Germania) şi Jia Liu (Austria) sînt şi ele jucătoare naţionalizate din China. Calificată la Turneul Campioanelor de la Bangkook, din luna decembrie, Eliza Samara poate rata turneul la care a visat încă de la începutul anului. Ieri, jucătoarea de tenis de masă s-a operat de menisc la genunchiul piciorului drept.

- Eliza, nu ai scăpat de operaţie pînă la urmă?
- Of, de ce mi-a fost frică nu am scăpat. Am tot sperat că după o pauză nu o să mai am dureri la genunchi. După Openul Cehiei şi apoi la Europene, am avut dureri groaznice. Am consultat mai mulţi medici. În România mi s-a spus că am menisc, în Turcia, doctorul de la Fenerbahce, clubul meu, mi-a transmis că nu e de operaţie. Am făcut fizioterapie, recuperare, degeaba.

- Ai ales să te operezi în România.
- Da, marţi dimineaţa, la Spitalul Floreasca, m-a operat doamna Cristina Pătru. Am mare încredere în dînsa. Puteam să mă operez şi la Istanbul, dar nu avea rost. Bine că nu a fost decît meniscul şi nu au fost alte complicaţii. Nici ligamentul încrucişat nu e întreg, dar nu e de operat. Trebuie să lucrez mult la sala de forţă să mai pun muşchi pentru a-l fortifica.

- Cît va trebui să stai acum?
- O săptămînă nu am voie să fac nimic, după care încep recuperarea. Eu sper ca în maximum o lună să reintru. Să nu fiu nevoită să nu pot merge la Turneul Campioanelor.

- Cînd începe?
- Pe 11 decembrie, la Bangkook, în Thailanda. Din ianuarie mi-am propus un obiectiv al meu, să mă calific şi acum, cînd sînt acolo, să nu pot merge? Ar fi păcat că am tras toată vara, nu am avut vacanţă, am stat puţin pe acasă. Sper să pot, că nu are rost nici să risc.

- E prima ta operaţie?
- Da şi e cumplit. Acum îmi dau seama ce greu e pentru sportivii care se accidentează, se operează şi stau săracii cîte jumătate de an. Doamne fereşte! Eu îmi făceam calcule, să joc cu Fenerbahce în Liga Campionilor, apoi să merg la Openul Suediei, al Rusiei. Tot răul spre bine însă. Bine că nu am ratat Europenele, Mondialele. Acum o lună nu e mult, trece repede!

"Iau din operaţia asta ce e mai bun. Am şi eu o lună de pauză, mă odihnesc, stau acasă cu familia, că şi aşa nu prea am avut vacanţă" (Eliza Samara, numărul 16 ITTF)

"Anul acesta a fost un an bun, dar am rămas datoare la echipa naţională. Sper ca în 2015 să urcăm din nou pe podium la Europene" (Eliza Samara, numărul 16 ITTF)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close