SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL SPANIEI

A revenit Hamilton » Lewis Hamilton va pleca primul de la grilă, britanicul lui Mercedes reușind cel de-al treilea pole-position din acest sezon

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2016 00:00

Nico Rosberg este aproape de a egala în Spania un record care este deținut în acest moment de doi piloți legendari, Michael Schumacher (2004) și Nigel Mansell (1992), acela de a reuși cinci victorii consecutive în debutul unui sezon.

Germanul de la Mercedes a dovedit în primele patru curse din 2016 că este în mare formă.

Spre deosebire de Rosberg, Lewis Hamilton n-a fost la fel de norocos. Deși Mercedes le-a pus la dispoziție celor doi piloți monoposturi identice, mașina britanicului a cedat de mai multe ori.
Hamilton va avea însă prilejul să întrerupă dominația lui Nico Rosberg în acest debut de sezon, după ce a reușit să obțină pole-position-ul la Barcelona, fiind cronometrat cu 1:22.000 secunde. Rosberg a fost mai lent cu aproape 3 zecimi de secundă. Surprinzător, Ferrari va pleca de pe locurile 5 și 6, prin Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel, scuderia italiană fiind surclasată de ambii piloți ai celor de la Red Bull: Daniel Ricciardo și Max Verstappen.

Debut pentru Verstappen la Red Bull

Olandezul a pornit cu succes pentru noua lui echipă, cu un excelent loc 4. Va fi debutul pentru tânărul pilot, care a fost promovat în această săptămână de la Toro Rosso la Red Bull. Rusul Daniil Kvyat, cel înlocuit de Verstappen, a fost sancționat de către șefii săi austrieci după accidentele provocate de către acesta în Rusia, victima fiind Sebastian Vettel, nevoit să abandoneze acum două săptămâni.

Cursa va avea loc astăzi, de la ora 15:00, pe DolceSport și DigiSport.

grila

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează