SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL GERMANIEI

Ce revenire pentru Hamilton! După primele 4 curse ale sezonului, Rosberg avea un avans 43 de puncte. Acum, britanicul a pus între el și coechipierul său 19 puncte!

Articol de - Publicat luni, 01 august 2016 00:00

Nici pole-position-urile obținute de Nico Rosberg nu mai sunt o problemă pentru Lewis Hamilton.

Britanicul își adjudecă prima poziție chiar de la începutul cursei. Dacă la Hungaroring l-a depășit pe german la capătul primului viraj, ieri, la Hockenheim, Hamilton a avut un start mult mai bun decât Rosberg și s-a instalat pe prima poziție. E clar că germanul are o problemă cu plecările în cursă, un start dezastruos pentru acesta ieri având în vedere că nu doar Hamilton l-a depășit, ci și cei doi piloți Red Bull, Ricciardo și Verstappen.

De altfel, aceasta a fost și ordinea la final într-o cursă dominată cu autoritate și fără emoții de Hamilton. O cursă care n-a avut sare și piper, o cursă în care n-a fost nevoie nici de intervenția Safety Car-ului. Toată lumea a fost cuminte și ascultătoare, respectând cu strictețe strategiile echipelor lor privind trecerea pe la boxe. Și cam atât de la Hockenheim!

Cursa de urmărire

Cine ar fi crezut că după primele 4 curse ale sezonului, în care Nico Rosberg a izbutit 4 victorii consecutive, deci 100 de puncte, ar putea pierde titlul în 2016, în condițiile în care germanul avea deja 43 de puncte în fața lui Hamilton? Situația este complet diferită acum, după 12 Grand Prix-uri disputate: britanicul are un avans de 19 puncte! Ultimele 7 curse au însemnat pentru actualul lider 6 victorii (Monaco, Canada, Austria, Marea Britanie, Ungaria și Germania). În dreptul lui Rosberg, doar un succes, în Azerbaidjan!

Ferrari, în derivă

Formula 1 intră în vacanță pentru aproape o lună de zile, iar germanul cred că se bucură cel mai tare de această întrerupere. Mai sunt însă 9 curse până la final și trebuie să schimbe ceva doar în ceea ce-l privește pentru că monoposturile au aceeași mamă, Mercedes!

Și pentru Ferrari e necesar și binevenit un time out pentru că Ferrari a "reușit" performanța să coboare pe locul trei în clasamentul constructorilor, în favoarea celor de la Red Bull. Ultima victorie a unui pilot al scuderiei italiene datează din sezonul trecut, la Singapore, prin Vettel. Mai e puțin și se face un an de atunci!

Pantof cu șampanie

Daniel Ricciardo (Red Bull) a sărbătorit într-un mod inedit locul doi de la Hockenheim. Dacă Lewis Hamilton și-a turnat șampanie în cupa primită, australianul s-a descălțat, folosindu-și gheata pe post de pocal. Pilotul l-a imitat astfel pe conaționalul său din MotoGP, Jack Miller, care, după victoria incredibilă la Marele Premiu al Olandei, a făcut același gest.

49 de victoriia strâns până acum în carieră Lewis Hamilton, fiind foarte aproape de legendarul Alain Prost, francezul bifând 51 de succese

clas1

clas2

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
427951077389201
Mihai Tanase  •  01 August 2016, 09:21

Rosberg nu este un pilot talentat .Era in frunte datorita echipei care-l favoriza .Talentul insa isi spune valoarea .Rosberg nu intra nici macar in primi zece piloti , in ceea ce priveste talentul .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează