SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL UNGARIEI

S-a schimbat liderul! După începutul de an fantastic al lui Rosberg, 4 victorii din tot atâtea posibile, Hamilton a preluat controlul

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2016 00:00

Lewis Hamilton a devenit regele neîncoronat al circuitului de la Hungaroring, fiind singurul pilot din F1 care a reușit aici 5 victorii.

Până la succesul de ieri după-amiază, britanicul împărțea prima poziție cu Michael Schumacher, fiecare cu câte 4 Grand Prix-uri adjudecate.

Pilotul lui Mercedes arată în ultima perioadă că e în mare formă pentru că în ultimele șase curse a câștigat de cinci ori (Monaco, Canada, Austria, Marea Britanie și Ungaria), între ele intercalându-se doar un loc 5 la Baku. Avantajul lui Rosberg, cu 100 de puncte, din tot atâtea posibile, după primele 4 etape, uite că s-a dus repede pe Apa sâmbetei, iar cel care zâmbește acum este doar Lewis Hamilton, cu 6 puncte avans.

Singura consolare a lui Nico Rosberg este aceea că a reușit pentru prima oară în carieră un podium la Hungaroring într-o cursă în care sarea și piperul au cam lipsit. Startul a fost al lui Hamilton, care l-a depășit pe Rosberg în primul viraj, iar germanul a fost nevoit să aibă grijă și de australianul Ricciardo, care a încercat să se strecoare pe lângă el. Nu s-a întâmplat nimic nici după primul stint, ordinea fiind aceeași.

Războiul Raikkonen - Verstappen, câștigat de olandez
Remarcabilă cursa de revenire a lui Kimi Raikkonen, finlandezul ajungând pe locul 5 după ce a plecat în cursă tocmai de pe locul 14. A mers pe mâna pneurilor soft care l-au ținut mult timp pe circuit și astfel a reușit să avanseze poziții bune. Duelul său de la Hungaroring l-a avut cu Max Verstappen (Red Bull). Pilotul lui Ferrari, cu 20 de tururi înainte de final, a mers la boxe pentru a doua oară. Cu pneuri supersoft proaspete, "Ice Man" l-a atacat pe puștiul olandez. S-au și atins cei doi, însă Verstappen s-a ținut tare, păstrându-și până la final locul 5.

Prima victorie Mercedes cu acest motor la Hungaroring
Echipa germană are toate motivele să fie mulțumită după Grand Prix-ul Ungariei. Piloții săi au prins primele două locuri, n-a mai existat nicio ceartă între Hamilton și Rosberg, însă cel mai important pentru Mercedes este faptul că după doi ani, de când a fost introdus noul motor V6 de 1.6 litri, a venit și prima victorie în Ungaria cu "micuțul" propulsor.

Ferrari n-a prins podiumul, doar locurile 4 și 6, obținute de Vettel și Raikkonen. În schimb, Red Bull l-a avut pe Ricciardo pe locul trei, iar pe Verstappen două poziții mai jos. Merită remarcat efortul lui Fernando Alonso, care se chinuie cu motorul oferit de Honda pe monoposturile celor de la McLaren, locul 7 al spaniolului putându-se fi considerat un mare succes pentru alianța mai puțin inspirată japonezo-britanică. Mai ales că Jenson Button, coechipierul său, s-a retras la boxe pentru că l-a trădat mașina.

5 victoriidouă poziții secunde și un loc trei sunt rezultatele cele mai bune ale lui Lewis Hamilton în acest sezon

5 succeseare Lewis Hamilton la Hungaroring, britanicul reușind astfel să intre în istoria circuitului din Ungaria

 clas1

clas2

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează