FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  FCSB - DINAMO 2-1

VIDEO 7-le lui Marius și al lui Denis » Steaua lui Lăcătuș i-a lăsat FCSB-ului povestea numărului magic: șeptarul Alibec a fost decisiv în victoria cu Dinamo, 2-1

Articol de GSP - Publicat luni, 03 aprilie 2017 00:00

Dacă FCSB e un club nou-nouț, soarta apare cu un contraatac-surpriză față de litigiile pe care le-a câștigat juristul Talpan: Alibec. De ce ar avea de-a face Alibec cu un jurist care a recuperat marca Steaua în patrimoniul Armatei?

Adevărul este că Denis poate să aibă de-a face aproape cu orice. Este el însuși o surpriză. Sau un defect al jocului, pentru cei care caută să reducă fotbalul la vreo formulă.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Alibec ia mingea cu el, cum face în majoritatea fazelor, observă că mijlocașii centrali ai lui Dinamo lipsesc din fază și are timp să urce și să-și potrivească șutul. Balonul nu se duce tare, ca dintr-o execuție firească de la peste 25 de metri, se rostogolește spre colțul stâng al porții, aproape de bară. Mingea a venit de departe, Cerniauskas are vina de a fi fost prins pe picior greșit. Lituanianul e și cam rigid, împinge în picioare pentru plonjon doar cât să se apropie de minge, fără să ajungă la ea.

De ce e Alibec un defect, o excepție de la matematica fotbalului? Denis e gras în continuare. Nu ai nevoie de licență de preparator fizic ca să-ți dai seama și din tribună că are aspectul unui atacant din liga a patra sau a cincea engleză, motivat de vreo tragere la sorți care i-a scos-o înainte pe Arsenal în FA Cup.

Și spiritul său de echipă se definește: "Niciunul dintre voi nu e suficient de bun? Hai că fac ceva să vă scot și azi". Fiecare acțiune a sa e "Alibec versus Dinamo". Colegii sunt spectatori sau îi implică faza fără să vrea Alibec.

Cu toate defectele care sfidează școlile de fotbal și teoriile scorțoase, Denis face diferența din minutul 10 al meciului. Și leagă FCSB de Steaua grație numărului de pe tricoul său. Roș-albaștrii învinși prin tribunale sunt reprezentați pe iarbă tot de un 7-ar de excepție, un Lăcătuș FCSB-ist.

Cine îi salvează pe "câini"?

Dinamo reacționează greu, ceea ce îi permite trupei lui Reghecampf să stea până spre finalul primei reprize în terenul advers. Contrapresingul lui Contra nu există. Cosmin e complimentat în Ștefan cel Mare cu comparația cu Simeone, însă Dinamo a lui a învățat un pic doar din strategia defensivă a argentinianului de la Atletico. Roș-albii joacă decent când trebuie să se apere. Când au ei mingea, se blochează tot.

Numai că roș-albaștrii nu profită, de parcă n-ar crede că sunt capabili să bată și să rupă seria exagerat de proastă pe care au înregistrat-o în Derby-uri. Pe dreapta, Enache nu există. Pe partea opusă e De Amorim, un brazilian a cărui tehnică ar putea fi folosită doar dacă Reghe ar primi pe bancă o telecomandă cu care să-l direcționeze. De Amorim alege întotdeauna aglomerația, mereu forțează pe unde nu se poate intra! Alibec rămâne și playmaker, și finalizator, și căpitan.

A-li-bec!

Dinamo urcă de nevoie și primește o șansă. Dintr-o fază alambicată în careu, mingea sare la Hanca, al cărui lob e deviat de Niță în corner.

Lipsită de tehnică și de imaginație, echipa lui Contra găsește o scurtătură: centrează Hanca și Nemec trimite cu capul în plasă, de lângă Moke. Slovacul uriaș e, în sfârșit!, jucat așa cum îi convine.
Construcția cu pase scurte sau cu devieri nu scotea nimic de la acest Vasile Brătianu importat. "Câinii" egalează, chiar dacă jocul lor n-a conținut mari elemente.

Nu se termină aici. Pentru că există Alibec, compromisul pe care-l face un antrenor dacă nu ține neapărat ca jucătorii lui să fie slim fit, să nu fumeze și să nu piardă nopțile pe console cu Counter Strike. Dacă tehnicianul e dispus să lase de la el, de dragul talentului.
Pentru că nu are cale să continue singur, Denis îl deschide pe Momcilovici pe stânga, sârbul e invitat de lipsa din acea zonă a lui Romera și scoate mingea pentru șutul lui Boldrin. 2-1 pentru Steaua, așa cum scandează galeria roș-albastră, sau pentru FCSB, cum e inscripționat pe tabelă.

E clubul lui Lăcătuș? E al lui Alibec? Sau e al amândurora? Marius a trecut la CSA, în tabăra învingătorilor din tribunale, culorile și numărul i-au rămas lui Denis ca o moștenire incontestabilă în instanțe.

Cotroale la sânge!

Oficialii LPF, dar şi ai Jandarmeriei au solicitat în mod expres, la şedinţa tehnică dinaintea meciului de ieri, ca firma de pază angajată de FCSB să mărească efectivele de la porţile de acces. Stewarzii au intrat în dispozitiv şi-au controlat la sânge orice spectator. Inclusiv la VIP, invitaţii, printre ei şi foşti fotbalişti ai FCSB-ului şi-ai lui Dinamo, au fost controlaţi atent. "A fost un meci de risc ridicat, cod roşu de intervenţie, era normal să existe o atenţie sporită din partea organizatorului", spun cei din Jandarmerie.

Ultraşii au intrat pe teren!

În minutul 13 al meciului, un ultras din galeria celor de la Dinamo a sărit din peluză şi-a pătruns pe teren. A ajuns la 25 de metri de poartă, i-a luat mingea lui Filip şi-a început să facă scheme pe teren, până a fost pus la pământ de trei stewarzi. La scurt timp, un alt ultras a intrat pe teren şi a alergat printre jucători, dar a fost prins şi el de oamenii de ordine. Observatorul meciului a notat incidentul în raport, care va ajunge miercuri pe masa Comisiei de Disciplină a FRF unde mai mult ca sigur FCSB va fi amendată pentru proastă organizare. La rândul său, Jandarmeria va da o amendă firmei de pază.

Pleaşcă, titular direct în Derby

Cu Gabi Tamaş suspendat şi cu Mihai Bălaşa accidentat, Laurenţiu Reghecampf a decis să-l titularizeze pe Mihai Pleaşcă, fotbalist transferat în iarnă de FCSB, dar fără să fi jucat vreun minut în echipă. Acesta a fost folosit o singură dată la echipa a doua a vicecampioanei, în meciul de campionat cu FC Podari, din Liga a 3-a, dar evoluţia sa a fost una ştearsă. Antrenorul de 41 de ani l-a păstrat în primul 11 şi pe Gabi Enache, dar din schemă a sărit Antonio Jakolis, fotbalist care nu s-a ridicat la pretenţiile lui Reghe la antrenamentele premergătoare duelului cu Dinamo.

808068 02 03

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
vladutz13
vladutz13  •  03 Aprilie 2017, 10:08

Controale la sange??? Vai de capul vostru... au fost controale foarte relaxate.

redshow
redshow  •  03 Aprilie 2017, 09:11

Bla Bla Bla . Sa ne explice si noua domnul megaantrenor Contra de ce am iesit din lupta pentru titlu ???????El este cel care ia salariu echivalentul unui cazan de ciorba in fiecare zi. De ce am pierdut sansele pentru titlu desi porneam favoriti clar in acest meci impotriva unei echipe nou-infiintate ....sau a uneia care nu ne mai batuse de 10 ZECE meciuri incoace. Am vazut ca acuza arbitrajul . ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104772133226352
Petre Radulescu  •  03 Aprilie 2017, 09:10

In ciuda unui arbitraj potrivnic (Oliva trebuia eliminat in min. 47, iar arbitrul trebuia sa acorde fault in faza premegatoare golului lui Nemec), Steaua (pt. frustrati FCSB) a castigat fara mari probleme, dominand clar doua treimi din meci. Bravo STEAUA! Succes STEAUA! Inainte spre 27!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează