INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Vînaţi cu elicopterul! » Fanii Guineii Ecuatoriale şi-au atacat adversarii la meciul cu Ghana, din semifinalele Cupei Africii

Cea mai eficientă metodă de a-i împrăștia pe huligani: un elicopter +2   FOTO
Cea mai eficientă metodă de a-i împrăștia pe huligani: un elicopter

Articol de - Publicat sambata, 07 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 februarie 2015 22:10

Meciul de la Malabo a fost întrerupt aproape 40 de minute, timp în care poliţia şi-a întrebuinţat tot arsenalul pentru a potoli spiritele.

Semifinala Guineea Ecuatorială - Ghana (0-3) era deja jucată în minutul 83, cînd s-a dezlănţuit iadul la Malabo. Golurile lui Jordan Ayew (42, penalty), Mubarak (45), Andre Ayew (75) şi bucuria fanilor "Black Stars" i-au înfuriat pe localnici, care au început să arunce în ei şi spre teren cu tot ce le-a picat în mînă: pungi şi sticle cu apă, pahare, doze şi pietre.

Arbitrul gabonez Eric Otogo-Castagne a oprit imediat meciul, iar fanii ghanezi, protejaţi de scuturi, au reuşit să se refugieze pe pista de atletism a arenei, în spatele uneia dintre porţi.

Degeaba a făcut apel la calm ministrul sporturilor guinean. A fost nevoie de un elicopter al poliţiei, de bastoane şi de gaze lacrimogene pentru a descuraja şi împrăştia sutele de huligani. Bilanţul: cel puţin 5 răniţi.

Partida s-a reluat după aproape 40 de minute, timp în care televiziunea locală a întrerupt transmisia, însă toată lumea a stat cu sufletul la gură pînă la fluierul final. Potrivit jurnaliştilor locali, incidentele au continuat pe străzile oraşului şi s-au soldat cu cel puţin 50 de răniţi!

8 februarie, adică mîine, e data la care se dispută finala Ghana - Cote d'Ivoire (21:00, Eurosport)

Nici o sancţiune!
Deşi Federaţia ghaneză a cerut sancţiuni exemplare, Confederaţia Africană a decis ca meciul pentru locul 3, Guineea Ecuatorială - RD Congo, să se dispute aşa cum a fost prevăzut. Astăzi, de la 18:00, pe acelaşi stadion din Malabo.

"Mi-a fost teamă pentru integritatea jucătorilor şi a suporterilor noştri. Parcă eram în mijlocul unui război" (Avram Grant, selecţioner Ghana)

"N-am mai trăit aşa ceva. Vreau să cer scuze Confederaţiei Africane şi lumii întregi în numele echipei" (Emilio Nsue, căpitan Guineea Ecuatorială)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  07 Februarie 2015, 09:40

...negrii ...suboameni care nu accepta infrangerea ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close