INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

30.000 € pentru o fumigenă aprinsă în peluză de un jucător la finala Cupei Germaniei

Dominik Szoboszlai, foto: Guliver/gettyimages
Dominik Szoboszlai, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 14:16 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 14:49

Dominik Szoboszlai (22 de ani) a fost amendat de federația germană pentru că a folosit material pirotehnic la meciul pe care RB Leipzig l-a câștigat în finala Cupei cu Eintracht (2-0).

Bucurie foarte scumpă pentru un câștigător al Cupei Germaniei. Din prima încasată pentru atingerea acestui obiectiv lui Dominik Szoboszlai i se vor scădea nu mai puțin de 30.000 de euro. Suma este echivalentă cu amenda primită din partea Comisiei de Disciplină a Federației Germane (DFB), pentru că a sărbătorit cu suporterii de la peluză succesul contra lui Eintracht Frankfurt (2-0). 

Mijlocașul lui RB Leipzig a luat și el o fumigenă de la ultrași și s-a alăturat spectacolului pirotehnic făcut în Olympiastadion din Berlin după finalul jocului de pe 3 iunie.

Rapid a reușit lovitura verii din mercato, anunțată în exclusivitate de Gazetă  » Fostul jucător de la Dinamo a semnat
RAPID
Rapid a reușit lovitura verii din mercato, anunțată în exclusivitate de Gazetă » Fostul jucător de la Dinamo a semnat

Gest grav și periculos făcut de Dominik Szoboszlai

Pe stadioanele din Germania e interzisă introducerea și folosirea materialelor pirotehnice de orice fel, petarde, fumigene, torțe, artificiii, iar maghiarul de 22 de ani a încălcat regula și trebuie să plătească. Întrucât Comisia de Disciplină a considerat grav și periculos gestul făcut de Szoboszlai, care a și semnat al doilea gol al finalei cu Frankfurt, din minutul 85.

„Internaționalul ungur e vinovat de comportament antisportiv și în plus folosirea de materiale pirtoehnice încalcă atât legea sportivă, cât și cea statală, creând pericole însemnate și pentru alți vizitatori ai arenei sportive", se arată în comunicatul DFB.

RB Leipzig și jucătorul au anunțat că nu vor face recurs și acceptă amenda primită. Clubul însă va mai suporta o sancțiune și pentru comportamentul general al fanilor, ce au aprins atmosfera la Berlin. Iar Szoboszlai va mai fi penalizat și de club pentru că a luat o fumigenă din peluză și a celebrat cu galeria succesul din Cupa Germaniei.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Joselu, de la „șanțuri” în lojă! Retrogradat cu Espanyol, a trimis Spania în finala Ligii Națiunilor și va îmbrăca tricoul lui Real Madrid!

Rareș Burnete, golgeterul român al campioanei din Primavera, împarte o pasiune inedită cu Zidane și Totti + Vrea deja la seniori: „Lecce sau în altă parte”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează