INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

A spart pușculița! Juventus e regina Europei la încasări din Ligă » Azi încearcă să își revină în derby-ul cu Inter

Revenit după 35 de zile, Marchisio (dreapta, în duel cu D'Ambrosio) a marcat în derbyul din mai, 2-1 la Milano // Foto: Guliver/GettyImages
Revenit după 35 de zile, Marchisio (dreapta, în duel cu D'Ambrosio) a marcat în derbyul din mai, 2-1 la Milano // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 18 octombrie 2015 00:00

Bianconerii au primit din market-pool cît Barca în total. Dar sînt pe 12 în Serie A, la 8 puncte de nerazzurri, avînd cel mai prost start de stagiune din 1980.

De mult nu a mai fost atît de dezechilibrat un Derby d' Italia, cu campioana la opt puncte în spatele rivalei după doar 7 etape. Cel mai rău debut de sezon din 1980 încoace n-o îngrijorează pe Juve, care, înaintea ciocnirii cu Inter de diseară, de pe "Meazza", a aflat că va primi o mică avere de la UEFA. 89,1 milioane euro pentru ultimul traseu din Ligă, încheiat cu finala pierdută cu Barcelona!

Bianconerii sînt lideri detașați, numai din market-pool revenindu-i în sezonul trecut 58,2 milioane, aproape cît toți banii primiți de Messi și compania (61,27 milioane) și peste cîștigurile bifate de Real Madrid - 52,545 milioane -, Bayern - 49,865 milioane -, ori PSG - 56,157 milioane. Spre comparație, Șahtior, eliminată de Bayern în "optimi", a luat 20 de milioane, de 5 ori mai puțin.

70 la sută din banii cheltuiți de Juventus în vară pentru achiziții s-au acoperit astfel cu plata de la UEFA, care ar depăși întreg bugetul estival de mercato al squadrei pregătite de Roberto Mancini.

100 de milioane în JVillage!

Juventus a dezvăluit proiectul noului Centru de pregătire de 148.700 de metri pătrați, ce va costa 100 de milioane de euro. Baza, JVillage, construită lîngă stadion, va avea 4 terenuri, dintre care unul sintetic, și va beneficia și de un hotel, restaurante și școală, urmînd să fie gata vara viitoare.

Interiștii mai scunzi cu 1,4 cm

Derbyul, transmis în 198 de țări pe glob (record!), din Indonezia pînă în Chile, va fi și o ciocnire a giganților: doar patru dintre titularii anunțați diseară au o înălțime sub 180 cm! Inter este puțin sub adversara de pe "Meazza", avînd o medie de 183,4 cm, față de cea de 184,8 cm a bianconerilor.

2 antrenoriau luat titlul în Serie A dintre cei 20 actuali, chiar adversarii de azi, Mancini și Allegri, fiecare cu două scudetti

5 ani și 6 luniau trecut de la ultimul succes obținut de Inter, la Milano (2-0), contra lui Juventus în Serie A

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează