INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Abidal nu va mai juca fotbal după transplantul de ficat! » "Dacă joacă, moare!"

Va mai juca Abidal sau se va dedica total familiei, soţiei şi celor trei copii?
Va mai juca Abidal sau se va dedica total familiei, soţiei şi celor trei copii?

Articol de - Publicat sambata, 17 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 16 martie 2012 21:33

Acesta este avertismentul unui reputat doctor italian: "Jucătorul Barcelonei va avea un sistem imunitar foarte slăbit şi riscă enorm".

La 32 de ani, Eric Abidal nu se poate despărţi de fotbal. În urmă cu trei săptămîni, cînd a fost anunţat că trebuie să facă transplantul de ficat pentru a scăpa definitiv de cancer, le-a cerut doctorilor să-l mai lase să joace două meciuri. Şi apărătorul Barcelonei nu se gîndeşte să se retragă nici acum, cînd se pregăteşte de bisturiu.

Citeşte şi: Ziua cînd lupta cu cancerul reîncepe » Eric Abidal are nevoie de transplant de ficat

Doctorii francezi îi dau speranţe. "Un bărbat supus unei operaţii similare în spitalul nostru a participat la maraton 21 de zile mai tîrziu. Abidal va putea juca din nou la nivel maxim", a afirmat profesorul Jacques Belghiti.

Numai că alţi medici susţin contrariul. Rafael Matesanz, unul dintre experţii spanioli în transplanturi de ficat, atrage atenţia: "După o asemenea intervenţie chirurgicală, trebuie să eviţi cu orice preţ să fii lovit în acea zonă, iar fotbalul este un sport de contact". În timp ce Gaetano Ideo, un cunoscut specialist în hepatologie, nu mai lasă loc îndoielilor. E ferm: "Abidal nu se va mai întoarce pe gazon, ca fotbalist profesionist. Exclus! Dacă joacă, moare! Francezul va avea un sistem imunitar foarte slăbit şi riscă enorm. S-ar putea îmbolnăvi uşor de pneumonie, să zicem, şi i-ar fi fatal!".

"Dacă ar fi fost după el, Abidal ar fi vrut să joace şi astăzi, la Sevilla. L-au împiedicat doctorii" (Pep Guardiola, antrenor Barcelona)

2 este numărul partidelor jucate de Abidal după ce a aflat că are nevoie de transplant: una la Barca (2-1 cu Atletico), una la "naţională" (2-1 cu Germania)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dandragnea44
dandragnea44  •  17 Martie 2012, 20:11

atunci cand joci din suflet,este greu sa te opresti. La noi joaca doar pe bani,sa ajunga mari vedete il cercul lor de cocalari.

amusement
amusement  •  17 Martie 2012, 13:13

Abidal e unul dintre jucatorii care pe mine m-au impresionat. nu gresea nicio pasa, s-a vazut ca joaca fotbal din placere. tot respectul si sa fie sanatos, sa nu-si riste viata pt fotbal

flo_ax
flo_ax  •  17 Martie 2012, 04:21

trist....oricum are o varsta, are trofee, implicit o cariera impresionanta, eu zic ca e stupid sa-si riste viata! E bogat, e celebru, poate face 1000 de alte lucruri, in fotbal sau alte domenii!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează