INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Noi acuzații grave despre Mondialul din Qatar » Cum ascund morții de pe șantiere

Articol de - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 12:29 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 15:51

Mail on Sunday a scos la lumină metodele murdare prin care victimele de pe stadioanele în construcție pentru Mondialul de peste un an, care va avea loc în Qatar, erau mutate în alte locuri.

Reputația națiunii gazdă a CM 2022 este din nou lovită de dezvăluiri șocante. Qatar e acuzată că a acoperit în mod deliberat moartea a zeci de muncitori de șantier, prin mutarea sistematică a cadavrelor acestora și prin presiunile făcute asupra medicilor pentru a nu oferi nicio informație cu privire la modul în care au fost uciși.

Un doctor britanic de la Hamad Medical Corporation a descris în detaliu pentru Mail on Sunday cum a fost chemat în mod repetat la pacienți ale căror răni erau în concordanță cu căderi de la înălțimi mari sau electrocutări, dar care nu erau localizați nicăieri în apropierea unui șantier sau a vreunei surse de alimentare cu curent.

Morți de câteva zile

Medicul a povestit că a devenit suspicios când poliția din Qatar părea întotdeauna să fie prima la fața locului înaintea ambulanțelor. Locațiile unde erau găsiți, inclusiv terenurile comunitare de fotbal în cinci sau chiar deșertul, nu se potriveau cu strivirile severe și diagnosticele de politraumatism ale pacienților. 

Unii dintre aceștia erau chiar morți de câteva zile când medicii erau chemați să-i examineze, iar lacunele în explicarea deceselor sunt foarte mari.

Aceeași poveste

Sursa, care a părăsit acum Hamad, povestește: „S-a întâmplat în mod regulat. Poliția spunea întotdeauna «Moarte din cauze naturale, insuficiență cardiacă sau un stop», când nu se confirma deloc. Toată lumea era considerată cu «insuficiență cardio-pulmonară». Nu aveam niciun cuvânt de spus cu privire la cauza reală a morții.” 

Oficialitățile continuă să dezmintă categoric: „Nu există dovezi care să susțină acuzațiile. Investigațiile privind incidentele la locul de muncă ori un deces în Qatar sunt luate foarte în serios, constatările.se documentează.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Fiul lui Palop calcă pe urmele tatălui său: e portar, dar a marcat în ultimul minut și a adus victoria echipei sale

Răzvan Lucescu, criticat după eșecul cu ultima clasată: „Prea multe greșeli”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Noiembrie 2021, 18:35

qatar e mic copil pe langa ro ...e pistol cu apa ...nu mai vrem articole de acest gen ...lasati ne in durerea noastra ...cu santierele noastre cu tot...

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  22 Noiembrie 2021, 18:10

Britanicul o să fie nemulțumit că nu i s-a dat organizarea CM Angliei! Poate i-a omorât scorpia! În Anglia niciodată nu au fost accidente de muncă!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează