INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Andrea Pirlo şi-a dezvăluit stilul preferat de joc: ”Dați-mi mingea și rezolv eu”

Pirlo a mărturisit că Guardiola l-a vrut în 2010 la Barcelona, dar Milan nu i-a dat drumul
Pirlo a mărturisit că Guardiola l-a vrut în 2010 la Barcelona, dar Milan nu i-a dat drumul

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2017 00:00

Andrea Pirlo vrea să dețină mereu controlul jocului și a povestit în ”L'Equipe” că nici nu a mai putut plânge în vestiar după finala Ligii din 2005, pierdută cu Liverpool.

La 37 de ani, Andrea Pirlo a început un nou sezon la New York City. "Magicianul" nu se gândește la retragere, bucurându-se de un fotbal fără presiune în MLS: "N-am găsit niciun jucător care să-mi semene ca stil, din păcate. Vreau să am mereu mingea, s-o ating, ca să fiu în miezul meciului. Când o primesc, știu deja și următoarea mișcare. Pasați-mi balonul și nu vă mai faceți probleme".

Mijlocașul italian a povestit ieri în L'Equipe cel mai negru moment al carierei, finala Ligii din 2005, pierdută cu Milan de la 3-0: "Am plâns pe teren, însă în vestiar era atâta deziluzie și amărăciune că nu mai aveam lacrimi. O atmosferă ireală, după un joc irepetabil cu Liverpool".

La polul opus, semifinala CM 2006. "Prelungirile cu Germania au fost cele mai frumoase minute. Mi s-a părut că a trecut un secol între golurile lui Grosso și Del Piero, o bucurie de nedescris", a dezvăluit Pirlo.

"Iubesc arta, dar fotbalul e altceva. Fac lucrurile într-o manieră simplă și caut să simplific jocul și pentru colegi, iar totul îmi vine natural"
Andrea Pirlo, mijlocaș New York City

4finale de Liga Campionilor a jucat Pirlo cu Milan și Juventus, câștigând două, în 2003 și 2007

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează