INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2034

Arabia Saudită şi-a anunţat candidatura oficială pentru organizarea Cupei Mondiale 2034

Mohammed bin Salman
Mohammed bin Salman

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 09:54 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 10:56

Arabia Saudită şi-a depus candidatura oficială pentru organizarea turneului final al Cupei Mondiale din anul 2034, a anunţat miercuri agenţia Saudi Press.

Intenţia Arabiei Saudite de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2034 vine după ce echipa naţională de fotbal a ţării a participat la şase turnee finale ale Cupei Mondial: 1994, 1998, 2002, 2006, 2018, 2022.

„Acest anunţ constituie un pas important şi natural în călătoria noastră ca ţară pasionată de fotbal şi o întruchipare adevărată a procesului de succes la care a fost martor Regatul”, a declarat ministrul sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Paralimpic Saudit, prinţul Abdulaziz bin Turki al - Faisal.

Prinţul moştenitor al coroanei saudite, Mohammed bin Salman a spus că „intenţia de a găzdui vine ca o afirmare a eforturilor clare şi mari depuse de Regat în răspândirea mesajelor de pace şi dragoste în lume, dintre care sportul este unul dintre cele mai importante şi proeminente aspecte, deoarece este un mijloc important popoare de diferite rase şi culturi se întâlnesc şi se cunosc”.

Mohammed bin Salman este acuzat în lumea întreagă că a investit aproape 6 miliarde în sport pentru a ascunde încălcările drepturilor omului

Regimul lui Mohammed bin Salman este contestat în întreaga lume, fiind acuzat de încălcări grave ale drepturilor omului. Mohammed bin Salman este acuzat că a investit miliarde în sport doar pentru a-și spăla imaginea.

Guvernul lui Mohammed bin Salman a cumpărat în 2021 clubul Newcastle United, iar în acest an a achiziționat cele mai importante echipe saudite: Al-Hilal, Al-Nassr, Al-Ahli și Al-Ittihad, cu care a încheiat contracte de sponsorizare de două miliarde.

VAR-ul a salvat brigada lui Istvan Kovacs » Gol anulat inițial, validat după reluări

Moment inedit la Porto - Barcelona » Noua perlă a catalanilor a ieșit pe teren pentru a merge la baie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează