INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Arsene Wenger i-a adus un omagiu lui David Bowie: ”Inspirația unei generații”

Arsene a fost fan David Bowie +3   FOTO
Arsene a fost fan David Bowie

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2016 00:00

Bowie, 69 de ani împliniți vinerea trecută, suferea de 18 luni de cancer la ficat. Boală pe care a ținut-o secretă pînă-n ultima clipă.

Arsenal dispută mîine un meci extrem de important, pe Anfield Road, împotriva lui Liverpool. Dar managerul "tunarilor", Arsene Wenger, l-a trecut în plan secund și a deschis conferința de presă rezervată partidei cu un omagiu adus celebrului rocker al anilor '70-'80, David Bowie, care s-a stins duminică, la 69 de ani.

"Fii puternic ca să poți fi tu însuți"

"Sînt un fan al muzicii sale. Mesajul pe care l-a transmis generației mele este unul foarte important - «Fii suficient de puternic ca să poți fi tu însuți!»", le-a spus Wenger jurnaliștilor, vizibil afectat. Bowie, al cărui nume este de fapt David Robert Jones, suferea de un an și jumătate de cancer la ficat, pe care l-a ținut secret pînă la sfîrșit.

"Cadoul lui de adio"

Pe 8 ianuarie, chiar în ziua în care a împlinit 69 de ani, el și-a lansat ultimul album: "Blackstar". "L-a creat pentru noi. A fost cadoul lui de adio", a dezvăluit Tony Visconti, producătorul și prietenul unui Bowie care în aproape 54 de ani de carieră (1962-2016) a întruchipat artistul complet: interpret, compozitor, multiinstrumentist, producător de discuri, pictor și actor.

S-a despărțit de lume în felul lui

Cunoscut drept un tip excentric, David Bowie și-a anunțat plecarea într-o altă lume printr-un single, "Lazarus", lansat în decembrie. "Priviți în sus, eu sînt deja în Ceruri / Am răni ce nu pot fi văzute", sună două dintre versurile prin care cîntărețul își ia, practic, adio de la fani.

A jucat fotbal în școală

Ca orice englez adevărat, David Bowie a dat și cu piciorul în minge. În primii ani de școală a făcut parte din echipa colegiului la care învăța, dar pasiunea pentru muzică l-a acaparat ulterior. Definitiv! La vîrsta de 15 ani avea deja propria lui trupă, "The Kon-rads".

Blestemul lui Ramsey?

Aaron Ramsey înscrie rar pentru Arsenal. Dar cînd o face, fiecare gol al său este însoțit de decesul unei celebrități. Așa a fost și acum. Galezul (foto, stînga) a marcat pe 9 ianuarie în Cupă, contra lui Sunderland (3-1), iar o zi mai tîrziu a murit Bowie.

Blestemul a început pe 11 februarie 2012, cînd reușita lui, culmea!, iarăși împotriva "pisicilor negre" a fost urmată de decesul lui Whitney Houston. Tot după goluri semnate de el au dispărut actorii Paul Walker (01.12. 2013) și Robin Williams (11.08.2014).    

"Un geniu creativ și o sursă de inspirație pentru noi toți. Odihnește-te în pace, STARMAN!"
David Beckham, fost internațional englez

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ottobraun
ottobraun  •  12 Ianuarie 2016, 10:41

cata nesimtire poate exista, alta poza nu au gasit!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează