INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Atac devastator la Rudi Garcia. „Napoli este împinsă într-o gaură neagră. Îi lipsește totul: joc, moral și armonie”

Rudi Garcia // Foto: Imago
Rudi Garcia // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2023 15:15 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 17:50

Rudi Garcia (59 de ani), antrenorul campioanei, este criticat dur de Corriere dell Sera: „A treia partidă la rând fără victorie, cum nu s-a mai întâmplat de 17 luni, este o dovadă că a-și apăra titlul este acum o misiune imposibilă pentru Napoli”.

Schimbarea de antrenor a provocat un șoc negativ la Napoli. Ștacheta ridicată sus de Luciano Spalletti e greu de atins de Rudi Garcia. Rezultatele slabe din acest debut de sezon, reflectate într-un mediocru loc 7, cu 3 puncte mai puțin decât în campionatul trecut după 5 etape, au stricat atmosfera. 

Antrenorul francez e desființat de jurnalul Corriere della Sera, care l-a notat cu 4,5 și i-a reproșat înlocuirea în meciul de la Bologna (0-0) a celor mai buni jucători din sezonul anterior, Osimhen și Kvaratskhelia, și l-a atacat pentru jocul prestat.

Conflict între Victor Osimhen și Rudi Garcia » Fanii lui Napoli cer demiterea antrenorului
NAPOLI
Conflict între Victor Osimhen și Rudi Garcia » Fanii lui Napoli cer demiterea antrenorului

Presa italiană: „Garcia și-a complicat singur situația”

„Echipa scânteietoare care a câștigat lo scudetto, dominând competiția, a ajuns într-o gaură neagră și Rudi Garcia contribuie împingând-o tot mai mult. A treia partidă fără victorie, cum nu s-a mai întâmplat de 17 luni, certifică faptul că are o misiune imposibilă în a-și apăre titlul. 

Azzurrilor le lipsește totul, joc, moral, armonie, chiar și sângele rece în fața porții. Garcia și-a complicat singur situația, scoțându-l pe Kvaratskhelia în momentul său cel mai bun și apoi pe Osimhen când era nevoie să apese pe accelerator”. a scris cotidianul citat.

Osimhen s-a contrat cu Rudi Garcia

Dacă georgianul a rămas stupefiat de decizia schimbării în minutul 76, însă nu a comentat, Osimhen, care ratase un penalty în minutul 72, a venit furios la marginea terenului. Și i-a reproșat tehnicianului decizia schimbării, gesticulând nervos. 

„Cei doi au aplanat însă conflctul la vestiare, unde Garcia i-a ținut pe azzurri într-o ședință destul de lungă. Astăzi, atacantul nigerian și-a cerut scuze fațăde Garcia și clubul nu-l va mai amenda. Iar președintele Aurelio De Laurentiis a dat un mesaj încurajator: „Napoli pornește de la Bologna. Toți au fost buni”.

Sunt multe lucruri de clarificat, mai ales nervozitatea latentă a jucătorilor ce transmite senzațiile urâte ale unei echipe și unui antrenor ce nu se pun de acord”, acuză Corriere. Care l-a întrebat pe Garcia ce le răspunde fanilor care îi cer să plece: „Este doar o minoritate care urlă pe rețelele sociale. Bărbații la greu se văd, Avem nevoie de caracter, curaj și o serie pozitivă”.

Noua echipă a lui Napoli, frânată și îngrijorată, a dispărut odată cu trecerea de la Spalletti la Garcia. Vechiul Napoli nu mai există, iar noul e plin de incertitudini 

- Corriere della Sera, cotidian italian

Trebuie să-i întrebați pe băieți dacă au încredere în mine. Kvara a făcut un meci bun, dar avea o supraîncărcare musculară la ambele pulpe și nu am vrut să risc să-l pierd. Iar Osimhen trebuie să sccepte o înlocuire în minutul 83 

- Rudi Garcia, antrenor Napoli

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Gerardo Martino a vorbit despre situația lui Lionel Messi înaintea finalei US Open Cup: „Nu vrem să comitem o greșeală”

Trei jucători de la PSG au comis-o grav! Clubul riscă o pedeapsă drastică în urma scandărilor homofobe ale fanilor după meciul cu Marseille!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează