INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

Ați făcut blat? Dați-ne banii! Englezii acționează FIFA în justiție după ce Blatter a recunoscut că Rusia avea asigurat CM 2018

Joseph Blatter, pentru TASS:
Joseph Blatter, pentru TASS: "Am susținerea totală a lui Putin. Vladimir Vladimirovici e bun prieten cu Joseph Josephovici" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 00:00

Insularii vor să-și recupere cele 30 de milioane de euro investite la alegerile din 2010, cînd au obținut doar două voturi chiar dacă i-au avut în campanie pe prințul William și pe Beckham.

Blatter a fost foarte limpede în interviul său pentru agenția TASS: "Aveam un acord în Comitetul Executiv FIFA. Rusia să aibă Mondialul în 2018, iar SUA patru ani mai tîrziu, înainte ca Platini să vrea Qatarul în 2022".

Concluzia? Forul mondial îi garantase turneul final lui Vladimir Putin fără a mai ține cont de alegerile care urmau pe 2 decembrie 2010. Atunci, celelalte 3 candidaturi, Anglia, Spania/Portugalia și Olanda/Belgia, erau doar ca paravan!

Tot Blatter a mărturisit: "Englezii? Nu știu să piardă! Nimeni nu i-a dorit, au luat doar două voturi!". Instantaneu, insularii au luat foc.

"Vom face anchetă. Dacă se confirmă că alegerile au fost trucate, ne vom cere toți banii înapoi. Cei care plătesc taxe în țara asta vor să-și recupereze milioanele irosite", a declarat Greg Dyke, președintele federației din Albion.

Care a fost întreaga sumă investită? 21 de milioane de lire sterline, puțin peste 29 de milioane de euro. Dintre care 2,5 milioane de lire din bani publici!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  30 Octombrie 2015, 10:06

Nu înţeleg ce legătură are federaţia engleză cu... plătitorii de taxe. Guvernul e cel care ar trebui să facă declaraţii, nu federaţia. Şi ce fel de ”anchetă” o să facă federaţia? La FIFA?? Domnul ăsta Dyke (engl. ”lesbiană”...) nu pare prea deştept. O fi vreun Burleanu al lor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează