INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRLANDA DE NORD

REZUMAT VIDEO Aproape să intre în istorie! De câte lovituri de departajare a fost nevoie în Cupa Ligii Irlandei de Nord pentru a stabili câștigătoarea

Bucuria învingătorilor de la Coleraine // Twitter Coleraine
Bucuria învingătorilor de la Coleraine // Twitter Coleraine

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 15:54 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 17:51

Meciul din „optimile” Cupei Ligii Irlandei de Nord dintre Ballymena United și Coleraine, terminat 1-1 după timpul regulamentar și prelungiri, s-a decis după executarea a 44 de penaltyuri! Oaspeții s-au calificat mai departe, câștigând cu 18-17. Recordul mondial este de 54 de lovituri de la 11 metri.

Un meci din „optimile” Cupei Ligii din Irlanda de Nord s-a încheiat după o serie aproape interminabilă de lovituri de departajare. Ballymena United și Coleraine au remizat la sfârșitul timpului regulamentar plus prelungirile (1-1), grație golurilor marcate de Whiteside (45), respectiv Carson (58 penalty), după care, pentru a stabili câștigătoarea, s-a ajuns la loteria penalty-urilor. 

Acolo unde s-a impus formația vizitatoare. Scorul final putea intra în istorie, însă nu a putut prinde decât podiumul. Coleraine a învins cu 18-17, după ce s-au executat 44 de lovituri de departajare! Nouă șuturi de la punctul cu var nu au modificat tabela. Greșeala decisivă i-a aparținut lui Sam Johnston. În primele cinci serii au fost câte două erori.

Ce vine din urmă? » Problemele majore sesizate de Dorinel Munteanu la noua generație: „Aici suferă tinerii. Pică imediat!”
Ce vine din urmă?
Ce vine din urmă? » Problemele majore sesizate de Dorinel Munteanu la noua generație: „Aici suferă tinerii. Pică imediat!”

Graham Kelly, fundașul lui Coleraine: „A fost cel mai nebun meci din cariera mea”

Graham Kelly, fundașul de 29 de ani de la Coleraine, a trăit partida la cote maxime. „A fost ceva incredibil. N-am mai trăit în întreaga mea carieră un asemenea joc nebun!”, a declarat fundașul irlandez al oaspeţilor. Pe „The Showgrounds” din Ballymena nu s-a stabilit și un nou record în materie de lovituri de departajare. 

Tot 44 au fost în 2021 la meciul dintre Old Wulfrunians și Lane Head, scor 19-18. Pe locul secund se află KK Palace - The Civics 17-16, din 2005, iar poziția de lider o deține meciul dintre Washington și Bedlington, 25-24, în 2022.

VIDEO. Rezumatul meciului Ballymena - Coleraine (1-1, 17-18 d. pen.)

30 de penalty-uri la Liverpool - Middlesbrough

Pe locul 5 s-a plasat duelul Țările de Jos U21 - Anglia U21 (13-12), din 2007, decis după 32 de penalty-uri. 

Alte confruntări ale căror învingătoare s-au stabilit de la punctul cu var au mai fost Liverpool - Middlesbrough 14-13, în 2014, cu 30 de lovituri, Olympiacos - AEK Atena 15-14, 30 de penalty-uri în 2008, Villarreal - Manchester United 11-10, 22 de lovituri de departajare în 2021 și Liverpool - Chelsea 11-10, tot 22 în 2022.

Citește și:

„Tricolorii” cad pe capete » Al treilea internațional cu probleme medicale: Edi nu se va putea baza nici pe el

Reproșul lui MM Stoica pentru Rotariu: „Putea să spună asta când a venit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează