INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

5 ani de la dispariția lui Johan Cruyff. Barcelona face un anunț major ca omagiu: cine e antrenor în noul sezon

Johan Cruyff, foto: Guliver/gettyimages
Johan Cruyff, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2021 11:52 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 11:53

Joan Laporta, președintele clubului Barcelona, își amintește de „geniul olandez” Johan Cruyff. Și pentru el, îl păstrează pe Ronald Koeman, unul dintre discipolii lui Johan, ca antrenor blaugrana și sezonul viitor. Victoria cu 6-1 în fața lui Real Sociedad l-a convins. 

O zi tristă pentru fotbal, 24 martie 2016. Era joi, la ora 13:26, când s-a anunțat că Johan Cruyff s-a stins la Barcelona, răpus de cancer pulmonar la 68 de ani. Îngerul fotbalului total olandez, care a revoluționat Ajax, naționala portocalie, dar și Barcelona, cel mai mare jucător și antrenor batav, s-a ridicat la cer.

Joan Laporta: „Voi ține minte cuvintele lui Johan Cruyff când voi lua decizii"

Au trecut cinci ani de atunci. În Catalunya, amintirea lui Johan Cruyff a rămas la fel de vie. În campania sa, pentru a fi din nou președintele clubului blaugrana, Joan Laporta a vorbit despre marele Johan. 

„Era un geniu. Mă identific total cu viziunea lui asupra fotbalului și voi ține minte cuvintele sale când voi lua decizii", a spus Laporta, înclinându-se în memoria lui și anunțând: „Îi voi dedica toate meciurile noastre spectaculoase, așa cum îi plăceau lui".

Juventus scapă titlul » Andrea Pirlo atacă echipa: „Nu joc eu! Pot face ceva doar până la un punct”
ITALIA
Juventus scapă titlul » Andrea Pirlo atacă echipa: „Nu joc eu! Pot face ceva doar până la un punct”

Prima acțiune: lansarea unui nou „Cruyff Court"

Marca a remarcat și că prima acțiune oficială a lui Laporta, după câștigarea alegerilor, a fost lansarea unui nou „Cruyff Court" (teren mic de fotbal cu suprafață sintetică), numit „Jordi Alba", aproape de Barcelona, la L'Hospitalet de Llobregat.

6-1 cu Sociedad: „O victorie așa cum îi plăceau lui"

Și Laporta a respectat ce a zis în campanie. Prima hotărâre: l-a anunțat pe Ronald Koeman, parte din Dream Team-ul catalan creat de Cruyff și unul dintre discipolii maestrului, că rămâne antrenor pe „Camp Nou" și sezonul viitor.

A fost impresionat de tot ce a făcut Koeman, echipa jucând extraordinar în 2021, fără înfrângere în LaLiga în acest an, în care a câștigat 37 de puncte din 39 posibile.

Ultima victorie, 6-1 cu Real Sociedad chiar la San Sebastian, a fost minunată, cea mai bună partidă a Barçei lui Koeman. Exact unul dintre acele meciuri spectaculoase la care se gândea Laporta pentru a fi dedicate lui Johan Cruyff: "Așa cum îi plăceau lui".

11 trofeea cucerit Johan Cruyff în opt ani ca antrenor al Barcelonei (1988-1996), inclusiv 4 titluri consecutive în Primera și Cupa Campionilor Europeni (1992)

430 de meciuria stat maestrul olandez pe banca echipei blaugrana

250 de victoriia avut tehnicianul batav în Catalunya (58,14%); a pierdut 83 de partide (97 de egaluri)

Citește și alte știri despre Barcelona: 

David Alaba, între Real Madrid şi FC Barcelona. Ce le-a transmis impresarilor

Primul transfer al lui Laporta la Barcelona! Un jucător de la Liverpool a semnat deja

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  24 Martie 2021, 20:08

Barcelona daca nu renunta la Suarez era pe primul loc acum cu Koeman antrenor...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează