INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 1-2

El Clasico nebun decis în 90+2 » Barcelona domină tot meciul, dar Real Madrid smulge victoria! Bellingham, execuție de zile mari

FOTO: Imago Images +6   FOTO
FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 19:12 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 16:13

Real Madrid a câștigat în deplasare cu Barcelona, scor 2-1, în etapa #11 din La Liga. El Clasico a fost decis de Jude Bellingham, care a reușit „dubla”, al doilea gol venind în minutul 90+2.

El Clasico pe Stadionul Olimpic din Barcelona a fost înțesat de vedete, cu membrii trupei Rolling Stones în prim-plan. Mick Jagger și Ronnie Wood au dansat și s-au distrat înainte de startul partidei. S-au distrat și în minutul 7, când catalanii au deschis scorul prin Gundogan. Neamțul a profitat de letargia apărării madrilene, în special a lui Alaba, și l-a învins din apropiere pe Kepa

El Clasico sau MMA? Barcelona și Real Madrid au cerut câte un penalty la două faze controversate
SPANIA
El Clasico sau MMA? Barcelona și Real Madrid au cerut câte un penalty la două faze controversate

Barcelona - Real Madrid 1-2. Bellingham, eroul „galacticilor” în El Clasico

Barcelona a dominat restul reprizei, Real a fost modestă, jucătorii lui Ancelotti nu au avut deloc inspirație. Vincius și Rodrygo au fost dezastruoși, primul a fost ținut sub control de Araujo, al doilea pur și simplu nu a existat pe teren. La ultima fază a primei reprize, gazdele ar fi trebuit să primească un penalty. 

Araujo a fost tras și pus la pământ de Tchouameni, însă Gil Manzano nu a acordat lovitura de la 11 metri.

Bellingham, gol de senzație în El Clasico

A doua repriză a fost mai alertă. Tot Barcelona a început în atac, Cancelo s-a distrat cu defensiva visătoare a Realului. I-a făcut praf pe Camavinga și Alaba, de două ori. A tras prima dată aproape de poartă, apoi șutul lui a fost deviat puțin pe lângă buturile lui Kepa. Jocul s-a schimbat după ce Modric și Joselu i-au înlocuit pe Kroos și Rodrygo.

FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
+2 FOTO

Real a început să stea mai mult în terenul advers, să preseze, fără să își creeze însă ocazii uriașe. Golul a venit în urma unei execuții de generic. Bellingham a primit o pasă la 25 de metri, a preluat scurt și a trimis o torpilă aproape de vinclu (68). Al 9-lea gol în 10 meciuri de La Liga. Finalul a fost de vis pentru madrileni. Pe fondul unei dominări sterile a catalanilor, a venit golul victoriei reușit de Bellingham. 

Carvajal a centrat în careu, Modric a preluat prost, suficient pentru a devia mingea peste Inigo Martinez. A ajuns la Bellingham, care i-a trimis printre picioare lui Ter Stegen. Așadar, 10 goluri în 10 meciuri de La Liga pentru mijlocașul englez, care debutează perfect în El Clasico.

Real Madrid se menține pe primul loc, la egalitate cu revelația Girona, cu 28 de puncte. Catalanii rămân la 4 lungimi în spate.

Clasamentul din La Liga

FINAL. Barcelona - Real Madrid 1-2

  • Bellingham a reușit golul victoriei cu noroc, în minutul 90+2
  • După intrarea lui Modric și golul lui Bellingham, Real Madrid s-a trezit și domină jocul teritorial. Madrilenii trebuiau să primescă un penalty, la placajul în careu al lui Araujo asupra lui Camavinga. Arbitrul a ignorat faza, nu a acordat fault.
  • Real Madrid a reușit să egaleze din nimic. Geniul lui Bellingham a ieșit însă din nou la suprafață. L-a învins pe Ter Stegen cu o ghiulea din afara careului, de la 25 de metri, aproape de vinclu. Este al 9-lea gol în La Liga pentru Jude, în 10 meciuri
  • Barcelona continuă să fie echipa mai bună. Cancelo s-a distrat cu apărarea adversă în mai multe rânduri. Prima dată a tras peste poartă, a doua oară a avut un șut deviat puțin alături.
  • Ocazii uriașe pentru Barcelona. Inigo Martinez a trimis în bară, cu capul, după centrarea lui Fermin Lopez. Balonul a ajuns apoi la Araujo, care a tras puternic pe poartă, însă Kepa a respins
  • Rodrygo a avut prima mare ocazie din meci a Realului, în minutul 46. A primit o pasă peste apărarea adversă de la Valverde, dar a ales să tragă la scurt, deși în aveal pe Viniciu liber, în fața porții
FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages
+2 FOTO
  • Catalanii ar fi trebuit să primească un penalty în finalul primei reprize, la un duel între Tcouameni și Araujo în careul lui Kepa. Arbitrul Gil Manzano a lăsat jocul să continue
  • Jocul este fragmentat, fără mari ocazii. Vinicius este ținut sub control de Araujo, Rodrygo este invizibil
  • Ocazie uriașă pentru catalani, Fermin a trimis în bară după o gafă a lui Kroos
  • Barcelona a deschis scorul cu noroc, în urma unei gafe a apărării madrilene. Tchouameni a trimis în spate, fundașii centrali s-au invitat să joace mingea, Alaba a încercat să respingă prin alunecare, dar mingea a rămas la Gundogan. Neamțul l-a învins simplu pe Kepa.

Barcelona - Real Madrid, echipe de start: 

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Christensen, Iñigo, Balde - Gündogan, Fermín, Gavi - Cancelo, Ferran, Joao Felix
Rezerve: Iñaki Peña, Astralaga, Lewandowski, Raphinha, Marcos Alonso, Oriol Romeu, Koundé, Lamine Yamal, Casadó, Cubarsí, Guiu, Fort
Antrenor: Xavi Hernandez

Real Madrid: Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos - Rodrygo, Bellingham, Vinicius
Rezerve: Lunin, Piñeiro, Nacho, Modric, Camavinga, Joselu, Lucas Vázquez, Fran García, Brahim
Antrenor: Carlo Ancelotti

Stadion: „Olimpico Lluis Companys”, Barcelona (Capacitate: 55.926 de locuri)
Arbitru: Jesus Gil

El Clasico înseamnă și duelul celor mai prolifice Academii din lume: La Masia vs La Fabrica » Cine a lansat cei mai mulți jucători
BARCELONA - REAL MADRID
El Clasico înseamnă și duelul celor mai prolifice Academii din lume: La Masia vs La Fabrica » Cine a lansat cei mai mulți jucători
  • CIFRE IMPORTANTE: Barcelona și Real Madrid s-au întâlnit de 255 de ori în istorie, în meciuri oficiale. Mai sunt încă 42 de amicale, care nu sunt luate în considerare;
  • Madrilenii au 102 victorii în meciuri oficiale, în timp ce catalanii au 100. Sunt și 52 de egaluri înregistrate.
  • Cele mai multe apariții în El Clasico le are Sergio Busquets, în timp ce marcatorul cel mai prolific este argentinianul Lionel Messi, cu 26 de goluri;
  • Cea mai mare diferență de scor s-a produs pe 13 iunie 1943, când Madridul s-a impus cu 11-1, în Cupa Regelui;

Echipa catalană va purta pe piept simbolul Rolling Stones, pentru a promova lansarea noului album al trupei britanice:

E prima dată când El Clasico se joacă fără #9 la Real Madrid și #10 la Barcelona:

Totul despre Barcelona - Real Madrid

El Clasico este al treilea meci la rând pe teren propriu pe care Barca îl joacă în LaLiga și Champions, în timp ce Real are victorii pe linie în deplasare în acest sezon, cu excepția derbyului madrilen. Iată cum a prefațat partida Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei: 

E un meci important. Toți jucătorii vor să fie pe teren. Sunt foarte fericit pentru că s-au implicat atât de mult la antrenamente. Îi vor alege în echipa de start pe cei mai buni, pe cei care sunt gata 100%. Nu putem face o greșeală și să avem pe cineva care nu e pregătit. Fiecare are șansa lui. Mereu e 50%-50% în astfel de meciuri.

Trebuie să îți controlezi emoțiile. Cei de la Rea au jucători foarte buni. Jude Bellingham este foarte important pentru ei, dar și Joao Felix pentru noi. Sper totuși să fie decisiv Joao. Îi mai au pe Vinicius, Rodrygo, dar și Valverde. E o echipă foarte bună, dar trebuie să le găsim punctele slabe!

- Xavi Hernandez, antrenor Barcelona

Jesus Gil Manzano, arbitrul meciului FC Barcelona - Real Madrid

Jesus Gil Manzano (39 de ani) va conduce de la centru cel mai important meci din fotbalul spaniol, FC Barcelona - Real Madrid. Jesus Gil Manzano e un arbitru originar din Don Benito, o localitate din vestul Spaniei. 

Jesus Gil Manzano va fi ajutat la cele două tușe de Angel Nevado Rodriguez și Javier Nicolas Martinez. Al patrulea oficial va fi Manuel Garcia Gomez.

El se va afla pentru a treia oară în carieră la centru la un meci dintre FC Barcelona și Real Madrid

VIDEO Toate informațiile înaintea derby-ului Barcelona - Real Madrid

Citește și alte știri despre „El Clasico” Barcelona - Real Madrid: 

Pregătiți-vă pentru weekendul derby-urilor! Șase meciuri tari pe care nu trbuie să le ratați!

MARCA anunță pe cine „sacrifică” Ancelotti în El Clasico » Echipele la Barcelona - Real Madrid

Președintele lui Real Madrid nu va fi prezent la El Clasico » Ce l-a determinat pe Florentino Perez să ia această decizie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (74)
francescoli1974
francescoli1974  •  30 Octombrie 2023, 08:08

Nu am 100 de ani ci aproape 50 ,suficient cât să-i prind jucând, în anii 80-90 ,la Real pe :Santillana,Valdano,Hugo Sanchez,Camacho,Gallego,Gordillo și cei care formau Quinta de El Buitre:Butragueno,Martin Vasquez,Sanchis,Michel și Pardeza.

francescoli1974
francescoli1974  •  30 Octombrie 2023, 08:01
Postat de mario_rdfe_ pe 29 Octombrie 2023, 21:48

Esti fan de pe vremea lui Santillana ?!? Ala s a retras in 88...ai 100 de ani ? Sincer..nu vreau sa imi impart parerile despre fotbal ***...nu este o jignire ! Pa !

Bai băiatule, am aproape 50 de ani,copile,, simpatizez cu Real din 85 când reușea remontada cu Gladbach dar ce sa faci cu unii ca tine,nu știu câți ani au nici cu buletinul în mână. Chiar nickname-ul care-l folosesc conține anul nașterii, văd si traiesc fotbalul de l a vârstă de 9 ani.Ce sa vorbești cu de-ăștia ca tine,renunț.

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  29 Octombrie 2023, 21:48
Postat de francescoli1974 pe 28 Octombrie 2023, 23:59

Ba,deșteptule care mi-ai dat reply,am spus la momentul ăla ca rezultatul de 1-0 la pauză e just iar Ancelotti trebuie să schimbe ceva după, am fost fair dar tu ești un frustrat de fan al secesionistilor,nu scriu mai mult decât tine și evident nu mai prost tu ești un frustrat,nu ai argumente.Simpatizez cu echipa asta de pe vremea lui Santillana dacă știi cine e iar tu habar nu ai pe ce lume trăiești. Vorbești tu mult,prost și fără rost ca un secretar PCR de pe vremuri.

Esti fan de pe vremea lui Santillana ?!? Ala s a retras in 88...ai 100 de ani ? Sincer..nu vreau sa imi impart parerile despre fotbal ***...nu este o jignire ! Pa !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează