INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Dortmund - Bayern 2-3. Au câștigat „Der Klassiker”, dar și-au pierdut „motorul”

Joshua Kimmich
foto: Guliver/Getty Images
Joshua Kimmich foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 08 noiembrie 2020 11:06 / Actualizat duminica, 08 noiembrie 2020 14:28

Bavarezul Joshua Kimmich a suferit o leziune a ligamentelor externe la genunchiul drept, în urma unei ciocniri cu norvegianul Borussiei, Haaland.

Bayern plătește scump victoria în „Der Klassiker”. A câștigat sâmbătă seară cu 3-2, la Dortmund, însă a plecat spre casă cu Joshua Kimmich în cârje. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a trebuit să fie susținut ca să poată ieși de pe teren, în minutul 34, după o ciocnire cu Haaland.

Veritabil „motor” al campioanei, un jucător cu o voință și cu o energie ieșite din comun, Kimmich întinsese piciorul drept pentru a-l stopa cumva pe „vârful” Borussiei, scăpat spre poarta lui Neuer. Însă din contactul cu norvegianul a ieșit cât se poate de rău, lovit în genunchi. Germanul a rămas întins pe gazon, iar pe chipul lui schimonosit de durere se putea citi că este ceva grav.

Kimmich are leziune a ligamentelor externe ale genunchiului

Mai târziu, la vestiare, Kimmich le-a mărturisit coechipierilor că „nu este bine deloc”, iar medicii au confirmat ulterior: leziune a ligamentelor externe ale genunchiului. Dacă este o întindere puternică, cazul cel mai fericit, sau o ruptură urmează să se stabilească după ce se dezumflă zona afectată. La fel și perioada de recuperare.

11 meciuria bifat Kimmich, din cele 13 oficiale disputate de bavarezi în acest sezon. A ratat două doar pentru că a vrut să fie alături de soția care se pregătea să nască

Joshua e un jucător foarte important pentru noi. Va fi foarte, foarte greu de înlocuit, pentru că e și unul dintre liderii echipei.
- Hansi Flick, antrenor Bayern

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Faza genială prin care Bayern a făcut șah-mat apărarea Borussiei! Cum a înscris Alaba în „Der Klassiker”

VIDEO + FOTO Englezii, scandalizați de anularea unui gol după un ofsaid văzut doar de VAR: „Cea mai proastă decizie din istoria fotbalului”

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
153795115118246
Mihai Horvat  •  08 Noiembrie 2020, 12:44
Postat de Florentin Fl Bengus pe 08 Noiembrie 2020, 11:45

Kimmich si-a rupt ligamentele facand un fault marlanesc pentru care putea fi eliminat direct. Un golan care a primit ce merita (dar nu de la arbitru). Un fel de Schumacher, in semifinala cu Franta din 82’...

Tata, esti senil? Sau inca astepti sa treaca efectele alcoolului?

1717336011646542
Florentin Fl Bengus  •  08 Noiembrie 2020, 11:45

Kimmich si-a rupt ligamentele facand un fault marlanesc pentru care putea fi eliminat direct. Un golan care a primit ce merita (dar nu de la arbitru). Un fel de Schumacher, in semifinala cu Franta din 82’...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează