INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAINZ - BAYERN MUNCHEN 1-2

Bayern e la pămînt după 1-2 cu Mainz » Criză!

Van Gaal, Bayern Munchen
Van Gaal, Bayern Munchen

Articol de - Publicat luni, 24 august 2009 00:00

Presa consideră că antrenorul Van Gaal e principalul vinovat pentru cel mai prost start de sezon al bavarezilor din ultimii 43 de ani

Doar două puncte în trei etape, sîmbătă învinsă de promovata Mainz cu 2-1. Cel mai prost start de sezon al lui Bayern din ultimii 43 de ani este perfect. Pînă şi cu mult hulitul Jurgen Klinsmann pe bancă, stagiunea trecută, munchenezii stăteau mai bine după tot atîtea runde disputate (5 puncte). Dacă noul antrenor, Louis van Gaal, pare şi el total nedumerit, "chiar nu-mi dau seama unde am greşit în pregătiri", presa i-a arătat imediat care sînt bubele. Iar majoritatea îl vizează direct.

Problema 1
Van Gaal l-a titularizat în poartă pe Rensing, deşi coechipierii nu mai au încredere în el după gafele din sezonul trecut. El a greşit la ambele goluri încasate de bavarezi la Mainz, dar şi în Cupă, cu amatorii de la Neckarelz (3-1).

Problema 2
Antrenorul a aprobat vînzarea lui Lucio la Inter şi l-a desemnat şef al apărării pe Daniel Van Buyten, căruia coechipierii îi spun "Daniela" din cauza slăbiciunilor în duelurile om la om. Are şi el vină la golurile primite la Mainz.

Problema 3
Franck Ribery! În timp ce echipa era la Mainz, francezul s-a antrenat la Munchen. El susţine că e pregătit să joace, dar Van Gaal vede lucrurile altfel: "Nu mă interesează ce spune Franck. Eu am văzut că fizic nu-i pus la punct".

NEÎNŢELES
În săptămînalul Bild am Sonntag, fostul internaţional Gunter Netzer aduce în discuţie şi alte posibile cauze ale crizei pe care o traversează multipla campioană a Germaniei: "S-ar putea ca jucătorii să nu înţeleagă ce le cere antrenorul. Preocupaţi să-i pună în practică indicaţiile, îşi pierd capul şi uită să mai joace fotbal. Pe de altă parte, e posibil să-i fi bulversat şi desele schimbări în primul unsprezece, dar şi de sistem". La Mainz, Van Gaal a început cu o  aşezare 4-5-1 şi din minutul 32 a trecut la un 4-2-3-1.

DECLARAŢII
"Situaţia noastră este extrem de periculoasă. Dar am învăţat că tocmai în astfel de împrejurări e foarte important să-ţi păstrezi cumpătul"
Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
depeche
depeche  •  24 August 2009, 03:28

Titlul cu rosu nu arata astfel, ci: MAINZ - BAYERN MUNCHEN 1-2

Vezi toate comentariile (1)
Comentează