INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Boicotul G7 » Cele mai puternice țări din lume plănuiesc să forțeze mutarea Mondialului din Rusia

În aerul rece al Alpilor bavarezi, cancelarul german Merkel discută cu preşedintele american Obama. Dar Putin urmăreşte atent ce se întîmplă la Kruen // Foto: Reuters
În aerul rece al Alpilor bavarezi, cancelarul german Merkel discută cu preşedintele american Obama. Dar Putin urmăreşte atent ce se întîmplă la Kruen // Foto: Reuters

Articol de , , - Publicat marti, 09 iunie 2015 00:00

Dacă FIFA îi va retrage Rusiei turneul final, Anglia ar putea fi gazda CM 2018. "Sîntem pregătiţi în orice clipă", a declarat premierul britanic Cameron. Iar locul Qatarului ar fi luat de americani în 2022.

Cei care conduc lumea, liderii puterilor G7, SUA, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Japonia şi Canada, şi-au dat întîlnire într-o mică localitate din Alpii bavarezi, Kruen. Şi principalele subiecte au fost iarăşi Putin şi războiul din Ucraina, provocat de separatiştii ruşi susţinuţi de Moscova.

Potrivit cotidianului spaniol As, fotbalul ar putea fi o armă împotriva Kremlinului. G7 ar plănui să forţeze mutarea Mondialului rus. Sau, dacă FIFA nu va schimba gazda CM 2018, atunci ţările importante să boicoteze turneul final! "Ştiu că există o manevră internaţională de a lovi Rusia peste trei ani, la Mondial", a declarat Putin de curînd.

Această presiune creată de G7 se leagă şi cu ultima declaraţie de la Zurich. Domenico Scala, preşedintele Comisiei de Audit FIFA, a dezvăluit săptămînalului elveţian Sonntags Zeitung: "Dacă se dovedeşte corupţia, cumpărarea voturilor, Rusia poate pierde competiţia din 2018. La fel, Qatarul, în 2022".

Imediat, premierul britanic David Cameron a anunţat: "Sîntem pregătiţi în orice clipă pentru viitorul Mondial". Iar patru ani mai tîrziu, SUA ar înlocui Qatarul. La alegerile din 2 decembrie 2010, englezii au ieşit din primul tur pentru CM 2018. În timp ce americanii au pierdut duelul cu micul stat din Golf la limită, în turul 4, ultimul. Scor 8-14!

Blatter ştia de mita de 10 milioane $

Sunday Times, săptămînal din Johannesburg, susţine că Sepp Blatter ştia de acel transfer de 10 milioane de dolari intermediat de FIFA în 2008 pentru Jack Warner: "A avut el însuşi un acord cu preşedintele sud-african Mbeki". Acea sumă ar fi fost mita Africii de Sud în schimbul voturilor din CONCACAF pentru a organiza CM 2010. Banii i-ar fi primit Jack Warner, vicepreşedintele FIFA şi şeful Confederaţiei nord-americane la acea vreme.

"Sepp se teme de arestare, Platini a trucat 167 de meciuri"

Diego Maradona și-a continuat tirul la adresa președintele demisionar al FIFA. "Blatter a renunțat de frica anchetei FBI și a poliției elvețiene, se teme să nu-l aresteze. Dacă va fi ales Prințul Ali, eu aș putea deveni vicepreședinte și promit să fac curățenie", a declarat argentinianul. Care l-a criticat și pe șeful de la UEFA: "Platini mi-a mărturisit la Dubai că a aranjat 167 de meciuri". Diego a revenit însă și a spus că "adevărul e altul, nu l-am acuzat că a făcut blaturi".

Mou acuză şi el FIFA de aranjament

Jose Mourinho a afirmat în Daily Mail că ancheta FIFA din 2012, pentru antrenorul anului, a fost trucată. "Am fost printre cei trei finalişti şi, într-un final, mi s-a spus că am terminat pe locul 2, la cîteva voturi după Del Bosque. Nu m-am supărat", a mărturisit portughezul, atunci pe banca lui Real. "Apoi, mai mulţi tehnicieni s-au plîns că li s-au schimbat voturile. Din acel moment, am fost sigur că s-a petrecut ceva necurat".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
alex311088
alex311088  •  12 Iunie 2015, 00:48

Vreti sa punem pariu ca toate campionatele mondiale organizate de toate tarile, dupa 1950, cand fotbalul a luat amploare, au fost organizate pe baza de spaga?

shogun_blue
shogun_blue  •  11 Iunie 2015, 13:48

este din ce in ce mai evident ca asta se doreste mutarea CM in alte state... or sa apara muuuulte "dovezi" de fraudare; o sa scoata FBI pe banda rulanta...la comanda

597888413680884
Vasile Tichiris  •  11 Iunie 2015, 10:36

politica distruge omenirea -sa spus de multe ori ca sportul nu trebuie sa aiba nimic comun cu politica si marii ai politici au fost alesi de oameni sa faca bine pentru ei si nu pentru orgoliu personal lasatii oameni dotatii sportiv sa se manifeste intrcanduse intre ei

Vezi toate comentariile (17)
Comentează