INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boloni știe cum poate găsi din nou drumul spre victorii cu Metz: „Mario Jardel îmi spunea întotdeauna asta!”

Ladislau Boloni rămâne optimist. Victoria cu Lens e vitală vineri / Foto: Imago
Ladislau Boloni rămâne optimist. Victoria cu Lens e vitală vineri / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 18:01 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 18:21

Ladislau Boloni (71 de ani), antrenorul lui Metz, n-a depus armele în privința luptei pentru evitarea retrogradării din Ligue 1 și anunță că „ceea ce mă interesează sunt doar punctele și nu contează cum le obținem. Am pierdut prea multe meciuri la limită. Mă bazez și pe ce-mi spunea Mario Jardel, că în fotbal orice este posibil”

Metz încearcă să întrerupă la trei suita eșecurilor din Ligue 1 și să mențină vii speranțele permanenței în elita fotbalului francez. Ladislau Boloni continuă să creadă că poate evita retrogradarea și a mărturisit la conferința de presă de astăzi că nu l-ar deranja să repete rezultatul din tur cu Lens (1-0):

Transferul care poate egala mutarea lui Chivu la AS Roma. Ce sumă poate încasa Parma pentru Man și care ar fi destinația
ITALIA
Transferul care poate egala mutarea lui Chivu la AS Roma. Ce sumă poate încasa Parma pentru Man și care ar fi destinația

„Toate mijloacele sunt bune pentru a învinge. Când poți să faci spectacol, să joci bine și să marchezi goluri frumoase, lumea aplaudă. Însă dacă scoți o victorie cu puțin noroc, tot trei puncte înseamnă, pentru că asta mă interesează. Sunt momente de genul acesta într-un sezon. Am pierdut prea multe partide la un singur gol diferență. După 28 de etape, acest lucru ni s-a întâmplat de unsprezece ori în acest sezon".

Boloni speră să prindă măcar locul 16

Antrenorul român și-a fixat ca obiectiv principal să prindă locul 16, cel de baraj pentru supraviețuire: „Nu vreau să se aventureze mai departe. Sunt gata pentru a face tot ce ne stă în putință să obținem un rezultat bun în următorul meci, dar nici nu aș pune mai multă presiune pe jucători". Boloni i-a făcut pe ziariști să zâmbească când a citat dintr-un fost elev al său de la Sporting Lisabona.

„Filozoful” care-l influențează pe Boloni!

Cotidianul Republicain Lorrain a remarcat că „Mario Jardel poate fi un filozof conștient de sine, dar gândurile sale au și astăzi o influență considerabilă asupra fostului său antrenor.

Boloni l-a citat astăzi de trei ori pe fostul internațional brazilian când a fost întrebat dacă norocul se mai poate schimba, dacă se gândește să schimbe ceva la mijlocul terenului și dacă e convins că echipa sa este capabilă să își depășească limitele în acest final de sezon. Răspunsul său? «Mario Jardel îmi spunea întotdeauna că în fotbal totul este posibil»". Boloni a lucrat cu Jardel în perioada 2001-2003 la Sporting, câștigând împreună titlul, Cupa și Supercupa Portugaliei.

70de meciuri are Ladislau Boloni ca antrenor la Metz (contract până în 30 iunie 2025), înregistrând 28 de victorii, 17 remize și 25 de eșecuri, golaveraj 95-88

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce meci, ce show! Reveniri de senzație și 5 goluri între PSG și Barcelona. Totul se decide la retur
PSG - BARCELONA
Ce meci, ce show! Reveniri de senzație și 5 goluri între PSG și Barcelona. Totul se decide la retur
Autorul unicului gol în ultimul derby al Romei, amendat pentru steagul în culorile rivalei și cu un șobolan în mijloc
ITALIA
Autorul unicului gol în ultimul derby al Romei, amendat pentru steagul în culorile rivalei și cu un șobolan în mijloc

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
CanditConstantin
CanditConstantin  •  11 Aprilie 2024, 17:35
Postat de parachioara5 pe 10 Aprilie 2024, 19:12

...o sa retrogradeze de pe ultimul loc ...

***, asigurandu-ne ca el vede viitoarul cu acurate absoluta. Revenind la articol, pentru FC Metz, meciul cu Lens maine seara este deosebit de important, si ca sa-l citam pe Jardel 'in fotbal totul este posibil' cand doua echipe de valori relativ apropiate se confrunta; bineinteles, niciun meci nu este dinainte castigat, dar noi tinem cu ai nostri (si) pentru ca ... sunt ai nostri. Ca sunt sportivi care ne reprezinta tara cu onoare, ca David Popovici, Simona Radis, Simona Halep, Cristina Neagu, Bernadette Szocs, Alina Rotaru, Ianis Hagi, etc., sau antrenori, ca Lucescu, Olaroiu, Radoi, Reghecampf, etc., noi le tinem pumnii stransi si gandim si spunem: Hai Romania!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

88gore88
88gore88  •  10 Aprilie 2024, 20:38

Sunt de acord cu sacrificarea spectacolului in detrimentul celor 3 puncte.Dar sa le iei sigur.CFR Cluj a luat 5 campionate pe stilul asta,victorii cu 1-0 dupa un meci modest.In cazul lui Metz,nu prea cred.Lot slab,presiune,joc modest,rezultate lipsa...Greu sa se salveze.

parachioara5
parachioara5  •  10 Aprilie 2024, 19:12

...o sa retrogradeze de pe ultimul loc ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează