INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Campion în probă! » Chelsea îl păstrează pe Di Matteo, dar îi oferă doar un an de contract

Managerul Roberto Di Matteo ridică trofeul Ligii, susținut de liderii din teren, Lampard și Drogba // Foto: Reuters
Managerul Roberto Di Matteo ridică trofeul Ligii, susținut de liderii din teren, Lampard și Drogba // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 23 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 22 mai 2012 21:59

Patronul Abramovici vrea să se convingă că italianul nu a cîştigat Liga doar cu mult noroc şi că poate antrena un club mare.

Roberto Di Matteo pleacă de la Chelsea, dar numai pentru o scurtă vacanţă în Barbados. Triumful epic din Ligă l-a făcut pe Roman Abramovici să se răzgîndească. Patronul rus nu-l mai dă afară pe italian o dată cu expirarea contractului, cum gîndea înaintea finalei cu Bayern, însă îl bagă la probe!

Conştient că nu poate ajunge la Guardiola, Mourinho şi Capello, patronul rus înclină să-şi păstreze campionul. The Times dezvăluie că "Abramovici a admis că înlocuirea lui ar fi o mutare extrem de nepopulară. Di Matteo e iubit de fani, de echipă şi de presă, după ce a cucerit două trofee în mai puţin de 3 luni, şi-n plus era deja erou la Londra ca jucător".

Miliardarul nu vrea să rişte pe termen lung şi nu-i propune decît un an de contract! "Abramovici crede că italianul a cîştigat şi graţie unei doze mari de noroc şi că n-ar avea oricum profilul marelui manager capabil să gestioneze proiectul său ambiţios", scrie Times.

RDM are deja 3 oferte
Rămîne de văzut dacă Di Matteo acceptă să lucreze ca la examen şi sub ameninţarea de a fi demis în orice moment. Chelsea nu-i unica variantă pentru italian, care poate ajunge la Lazio, Aston Villa ori Liverpool. Clubul londonez nu se grăbeşte să decidă. "Ştim că fanii fac presiuni pentru Robbie, dar întîi analizăm sezonul, ce a mers şi ce greşeli s-au făcut", zice directorul executiv Ron Gourlay.

Drogba pleacă după miracol!
Drogba era pesimist în noiembrie şi nu-i dădea nici o şansă lui Chelsea. Eroul de la Munchen, gata oficial de plecarea în China, l-a ironizat pe fostul manager Villas-Boas. "Cred că visezi că vom lua Liga! Ne-am pierdut toate valorile şi nu mai formăm o echipă. E imposibil". Tot ivorianul a explicat miracolul ce a urmat: "Revenirea jucătorilor vechi, cu mine şi Lampard, a reînviat spiritul Chelsea".

370 de mii de euro a luat primă fiecare jucător al lui Chelsea pentru cîştigarea Ligii. Di Matteo - 1,23 milioane

"Sînt multe cluburi cu 3 sau 4 trofee, noi n-am cîştigat decît unul. Succesul cu Bayern vă obligă să mai luaţi trei Ligi" (Roman Abramovici, patron Chelsea)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
deejay86
deejay86  •  24 Mai 2012, 19:00

Desi i-am injurat toata familia lui DiMatteo cand a invins-o pe Barca, trebuie sa-i recunosc meritele. Era o singura posibilitate sa invinga cu o echipa mult mai slaba ca si lot... si omul a apucat de ea cu ambele maini... defensiva la extrem. Merita inca un an pe banca lui Chelsea si pot chiar sa ii urez bafta. Dar un lucru stiu sigur... cu mentalitatea lui, pe Stamford Bridge va fi spectacol ca la curling :)

kdake
kdake  •  23 Mai 2012, 11:30

O sa il dea afara dupa tur de pe locul 8. Chiar si daca presupunem prin absurd ca nu ar fi luat liga cu un car de noroc, a luat-o aparandu-se cu toti jucatorii pe linia careului de 16 m. Ori asta poate va functiona in campionat impotriva a 3 4 echipe, dar cu restul ce te faci? In campionat nu poti pregati meciurile special pentru a le castiga la penaltyuri. Bine, daca obiectivul lor va fi salvarea de la retrogradare, atunci il va indeplini cu brio. Daca nu.....chiar si un contract de un an e prea mult

mogul
mogul  •  23 Mai 2012, 11:12

succesul nu are nevoie de justificari ! ...stii cine a zis asta ? Napoleon a avut noroc dar si asta face parte din joc . 2 penalty ratate de Messi respectiv Robben l-au facut campion . asta e ! a reusit si e tot ce conteaza

Vezi toate comentariile (5)
Comentează