INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2034

Vom avea un nou Campionat Mondial disputat iarna! Cărțile sunt făcute pentru desemnarea gazdei din 2034

Vom avea un nou Campionat Mondial disputat iarna. Foto: Imago Images
Vom avea un nou Campionat Mondial disputat iarna. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 18:07 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 19:25

Planul președintelui FIFA, Gianni Infantino, e de a acorda Asiei organizarea turneului final, profitând de faptul că Europa și America de Sud sunt implicate ca gazde în 2030. Arabia Saudită are drum deschis, candidatura concurentă comună, Indonezia, Australia, Malaysia și Singapore, având șanse mici să fie alese.

FIFA a rezolvat și ecuația desemnării gazdei Cupei Mondiale din 2034. Forul condus de Gianni Infantino a făcut manevrele necesare, în așa fel încât organizarea turneului final de peste 11 ani să revină Asiei. Acordarea dreptului de a găzdui competiția din 2030 celor șase țări din America de Sud, Africa și Europa, adică Uruguay, Paraguay, Argentina, Maroc, Portugalia și Spania, face ca rotația continentelor să pună Asia în pole-position. 

Până la finele acestei luni sunt așteptate să fie depuse candidaturile pentru 2030 și Arabia Saudită are cele mai mari șanse să câștige. Se va lupta, se pare, numai cu o singură concurentă, adunând patru țări asiatice organizatoare, Indonezia, Australia, Malaiezia plus Singapore.

Veste mare la CFR Cluj: 7 întăriri pentru Mandorlini
CFR CLUJ
Veste mare la CFR Cluj: 7 întăriri pentru Mandorlini

Ministrul Sportului din Arabia Saudită: „S-ar împlini visul de a deveni o țară dominantă în sport”

Ministrul Sportului din Arabia Saudită, Prințul Abdulaziz bin Turki Al Faisa, a confirmat intenția de a candida pentru 2030: „Organizarea Cupei Mondiale în 2034 ne-ar ajuta să ne împlinim visul de a deveni o națiune conducătoare în sportul mondial și ar marca o bornă semnificativă în transformarea țării noastre. 

Ca o gazdă în plină dezvoltare și primitoare pentru orice sport, credem că a găzdui un turneu final de o asemenea anvergură este un pas natural făcut în călătoria noastră fotbalistică”.

Arabia Saudită are însă două probleme ce trebuie soluționate. FIFA impune prezentarea unei liste cu minimum 14 stadioane, dintre care șapte să existe în prezent. Forul mondial acceptă doar arene cu o capacitate minimă de 40.000 de locuri, iar acum saudiții nu se încadrează acestei cerințe. 

FIFA este însă mai permisivă în acest caz, coborând cota la 4 stadioane”, susține The Guardian. Încă o dovadă că lobbyul făcut în favoarea Arabiei Saudite este și obiectivul forului de la Zurich.

Indonezia conduce candidatura rivală cu Arabia Saudită

Dacă saudiții vor câștiga dreptul organizării CM 2034, turneul nu se va putea desfășura decât iarna, existând precedentul recent al competiției din Qatar. Întrucât vara este aproape imposibil ca jucătorii să reziste unor temperaturi extrem de mari. Și probabil calendarul Mondialului va fi mutat de vara în noiembrie-decembrie. 

Situație valabilă și în varianta cu 4 gazde. Cu Indonezia care vrea să candideze, împreună cu alte țări din zonă. „Am făcut o ofertă Australiei de a ni se alătura, iar Malaysia și Singapore și-au exprimat interesul”, a declarat Erick Thohir, președintele federației indoneziene și fostul acționar majoritar de la Inter.

Citește și:

Inteligența Artificială lovește din nou » Messi, Ronaldo, Federer și Nadal, „transportați” în anii '90

Un stranier anunță răspicat că vrea la Rapid: „Nu s-a dorit să merg acolo, acum sper să-i fac să vină ei la mine!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează