INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Clubul Schalke 04 a scos „Gazprom” de pe tricouri, în urma protestului ziariștilor de la Bild

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2022 16:28 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 16:45

Din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, clubul Schalke 04 a decis să îndepărteze numele sponsorului „Gazprom” de pe tricourile de joc. Decizia vine în urma presiunilor făcute de publicația Bild.

Miercuri, publicația Bild a lansat o campanie de protest împotriva companiei rusești Gazprom, principalul sponsor al Ligii Campionilor și al clubului Schalke 04. Divizionara secundă germană a reacționat astăzi, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor să atace Ucraina.

Ședință extraordinară la UEFA în urma războiului din Ucraina! Noile planuri pentru finala Ligii Campionilor, barajul CM + Contractul cu Gazprom, rupt?
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Ședință extraordinară la UEFA în urma războiului din Ucraina! Noile planuri pentru finala Ligii Campionilor, barajul CM + Contractul cu Gazprom, rupt?

„Gazprom”, îndepărtat de pe tricourile lui Schalke 04

„În urma evenimentele de astăzi, FC Schalke 04 a decis să șteargă numele Gazprom de pe tricouri. Decizia a fost luată după discuții cu Gazprom Germania. În loc sponsorului, numele Schalke 04 va apărea pe piept”, au transmis oficialii divizionarei secunde din Germania, printr-un comunicat.

Gazprom, cea mai mare companie a lumii în domeniul gazelor naturale, este sponsorul Ligii Campionilor din anul 2012. Compania rusească cu sediul în Sankt Petersburg este sponsor principal al mai mult cluburi importante din Europa, precum Zenit sau formații de top din Euroliga de baschet.

Nemții de la Bild au cenzurat Gazprom-ul

Walter M. Strate (63 de ani), redactorul șef-adjunct al departamentului Sport de la Bild, a luat atitudine prin intermediul unui editorial. „Când Putin invadează țara vecină și îi refuză orice drept de a exista, orice graniță a fost încălcată! Fotbalul nu poate continua să cedeze la infinit”, a transmis Straten, citat de Libertatea.

Jurnalistul german a avut și trei cereri clare pentru șefii fotbalului european. Vrea ca finala Ligii Campionilor să fie mutată de la Sankt Petersburg, ca înțelegerea dintre UEFA și Gazprom să fie ruptă și ca numele companiei rusești să dispară de pe tricourile lui Schalke. Ultima dorință a fost îndeplinită.

VIDEO Răzvan Luțac, jurnalist GSP.RO: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

EXCLUSIV Fotbalistul român care a reușit să părăsească Ucraina, după invazia rușilor: „Am găsit mașină, ieșim prin Polonia”

EXCLUSIV Ioanițoaia a luat legătura cu Mircea Lucescu, blocat la Kiev: „Mi-a zis: «Impresia mea e că e mai mult război la televizor decât în jurul meu»”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
leu.mr
leu.mr  •  24 Februarie 2022, 17:36

"presiunilor făcute de publicația Bild" ??? Lumea nu-i atit de proasta precum credeti voi! Cine-i baga in seama pe Bild in Germania ?

rav410wrc
rav410wrc  •  24 Februarie 2022, 17:26

Respect Schalke !! Enclava ruseasca trebuie izolata de restu' lumii ... Cele mai bune "sanctiuni" sunt cele economice!

adrian_hora
adrian_hora  •  24 Februarie 2022, 17:11

pai sa nu mai primeasca nici gazele rusesti :D cata ipocrizie la nemti.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează