INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Colegul lui Chivu a vîndut meciuri! » Ranocchia va fi audiat de Procuratură cînd se întoarce de la ”naţională”

Articol de - Publicat joi, 11 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 10 octombrie 2012 21:28

Fundaşul Interului a participat la aranjarea unei partide de campionat, 2-3 cu Salernitana, pe vremea cînd juca la Bari


Şeful poliţiei italiene, Antonio Manganelli, trebuie să constate că presa i-a luat-o înainte. Abia ce anunţase, marţi seară, noi dezvăluiri "incendiare" în scandalul meciurilor trucate că Gazzetta dello Sport a şi ieşit în numărul de ieri cu "cazul internaţionalului italian Andrea Ranocchia".

Blat la 21 de ani
Potrivit interceptărilor telefonice şi mărturiilor aflate în posesia Procuraturii, coechipierul lui Cristi Chivu la Inter a participat la un meci aranjat în Serie B, pe vremea cînd era apărătorul lui Bari: 2-3 în deplasare, cu Salernitana, în mai 2009. La 21 de ani!

Banii i-a făcut cadou
Salernitana avea probleme mari în momentul în care i-a cerut ajutorul lui Bari. Disperată să evite retrogradarea, a oferit 160.000 de euro. Jucătorii de atunci ai barezilor, mai puţin Stellini, au acceptat blatul şi "după" au împărţit banii între ei. Ranocchia a fost singurul care şi-a refuzat partea, cedînd-o unuia dintre asistenţii medicali ai echipei, Angelo Iacovelli, dovedit ulterior că aranja partidele lui Bari.

Va fi audiat
Fundaşul Interului va fi audiat de autorităţi la revenirea de la echipa naţională, după "dubla" cu Armenia şi Danemarca (12/16 octombrie). Dar alţi 20 foşti colegi de-ai săi de la Bari tremură deja pe holurile Procuraturii.

6.000 de euro a fost suma maximă luată de fiecare dintre jucătorii lui Bari pentru noncombatul din partida cu Salernitana

Apare iar Conte
În ancheta blatului la care a participat Ranocchia apare şi numele lui Antonio Conte, pe atunci antrenorul său la Bari (2007-2009). Actualul tehnician al campioanei Juventus e deja suspendat 6 luni pentru vina de nu fi denunţat un meci de trucarea căruia avea cunoştinţă, datînd din perioada în care o pregătea pe Siena (2010-2011).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
emainter
emainter  •  11 Octombrie 2012, 10:30

deci sa inteleg ca a refuzat banii. ce era sa faca baiatul daca toti erau de acord? sa-i dea in git?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează